Portal 072info

Zenici i gradonačelniku Kasumoviću zahvalnice CEV-a i OSBiH

AAACA13F 0303 4553 A154 856719141F5D
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U Zenici je od 22. do 31. avgusta održano Evropsko prvenstvo u odbojci za juniorke, što je bilo prvo veliko sportsko takmičenje u  svijetu u ekipnom sportu od izbijanja pandemije koronavirusa.

U finalnoj utakmici Turska je sa 3:1 pobijedila Srbiju, čime je spuštena zavjesa na prvenstvo koje će ostati upamćeno po vrhunskoj organizaciji o kojoj je bilo govora i tokom današnje posjete gradonačelniku Fuadu Kasumoviću od strane predsjednika Odbojkaškog saveza BiH Alije Fatića, predsjednika OS FBiH Miloša Jelčića i generalnog sekretara OS BiH Adnana Talića.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

„Gospodine gradonačelniče, želim vas informisati da je Odbojkaški savez BiH sa današnjim danom izmirio sve obaveze prema povjeriocima koji su na bilo koji način učestvovali u organizaciji ovog velikog događaja. Grad Zenica i vi kao gradonačelnik jedini ste od svih struktura vlasti u državi BiH pomogli najveću evropsku odbojkašku manifestaciju koja je bila najbolja promocija države BiH i grada Zenica. Hvala vam u ime svih sportista, a posebno odbojkaša. Čelnici Evropske odbojkaške federacije oduševljeni su uslovima i organizatorskim sposobnostima koji su vladali tokom takmičenja održanog u specifičnim covid uslovima“, rekao je Alija Fatić, predsjednik OS BiH.

Iz sjedišta CEV-a u Luxemburgu na adresu gradonačelnika Kasumovića stigla je i posebna zahvalnica koju je potpisao Aleksandar Boričić, predsjednik Evropske odbojkaške federacije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U istoj se napominje, kako su svi učesnici takmičenja iz Zenice ponijeli je samo riječi hvale, kao i da je naš grad spreman za domaćinstvo najvećih svjetskih odbojkaških takmičenja.

„Želimo final four Lige prvaka za odbojkašice koje nam je gospodin Boričić obećao jer Zenica i BiH to zaslužuju. Zenica je evropski grad, mi smo grad sporta ali nažalost bivša vlast koja već četiri godine vrši opstrukcije i kažnjava građane Zenice, sve je učinila da u ovom lijepom gradu srdačnih ljudi vladaju mrak i anarhija. Veoma sam sretan i zadovoljan da je predsjednik Boričić lično se meni zahvalio, a ja se isto tako zahvaljujem ljudima iz Odbojkaškog saveza BiH i FBiH koji su prvenstvo organizovali na najvišem nivou i bez problema. Grad Zenica je četvrti grad u BiH, želimo da se u njemu održavaju najveće manifestacije i već u januaru ćemo biti domaćini kvalifikacija za Evropsko seniorsko prvenstvo za odbojkašice“, poručio je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Gradonačelniku Kasumoviću ovom prilikom je za podršku u organizaciji Eura dodijeljena i zahvalnica Odbojkaškog saveza BiH

Podijelite članak
  • 17
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Komparativni prikaz socijalnih davanja – Kasumović naspram zeničke SDA!

072info.com

Grad Zenica realizacijom sporazuma o vansudskoj nagodbi ostvario uštede od 300.000 KM

072info.com

Lukovo polje jednoglasno za Kasumovića i listu ‘Zenička inicijativa Fuad Kasumović’!

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)