U Zenici promovisana knjiga ‘Pogled na život iz kolica’

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica sinoć je organizovala u Gradskoj biblioteci-Zenica promociju knjige“ Pogled na život iz kolica“ autora Damira Babajića.

Promotor knjige bio je Mujo Aganović (100 % ratni vojni invalid, paraplegičar, osoba koja je iako u kolicima toliko društveno aktivan da nadahnjuje svojim entuzijazmom).

Knjiga “Pogled na život iz kolica“ govori o iskušenjima, o doživljenoj teškoj saobraćajnoj nesreći, povredi kičme i vezivanju za invalidska kolica u kojima je autor knjige proveo preko 5 godina, velikoj borbi i pobjedi nad beznađem zahvaljujući vjeri, dobrim ljudima i plemenitim mislima.

Damir Babajić je u veoma nadahnutom izlaganju na promociji knjige govorio o svojim iskušenjima, lošim trenucima, ljudskoj slabosti i pobjedi nad samim sobom i pomoći od onog koji nas je stvorio i koji milost udjeljuje, od Boga dragog.

Knjiga “Pogled na život iz kolica“  je autobiografski roman koji vrijedi pročitati i iz koje možemo svi mnogo toga naučiti.

“Drago nam je što smo mi Mostovi Prijateljstva bili domaćini i što smo organizovali promociju knjige autora Damira Babjića koji je došao iz Srebrenika, da se predstavi u Zenici. Mostovi Prijateljstva su stekli još jednog prijatelja Damira Babjića kojem želimo još mnogo naslova i novih životnih pobjeda” – poručili su iz Asocijacije Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica.