Portal 072info

Zenička bolnica naložila svojim zaposlenicima izbjegavanje sumnjivih kontakata

U skladu s trenutnom epidemiološkom situacijom, a na osnovu Naredbi Kantonalnog kriznog štaba i Operativnog tima Kantonalne bolnice Zenica, Direktor Bolnice donosi:

Naređuje se svim zaposlenicima KB Zenica da su dužni izbjegavati svaki sumnjivi kontakt i isti prijavljivati, a svaki slučaj zloupotrebe i davanja lažnih informacija bice prijavljen nadležnim organima i zatražene mjere i protiv radnika bolnice, kao i protiv osoba sa kojima je ostvaren kontakt.

Ponovo podsjećamo da je svaki radnik Bolnice sa sumnjivim kontaktima obavezan javiti se nadležnom porodičnom doktoru i epidemiologu nadležnog HES-a radi uzimanja epidemiološke anamneze i provođenja daljnjih propisanih procedura.

Svaki radnik bolnice je dužan da prijavi svaki sumnjivi kontakt drugih osoba, o kojem ima saznanja, kako bi se na vrijeme poduzele potrebne mjere.

Zabranjuje se svaki angažman radnika bolnice po bilo kom osnovu i u bilo kom općinskom/gradskom, kantonalnom organu, tijelu ili ustanovi, a bez prethodne saglasnosti direktora bolnice.

Svako odsustvo sa posla po ovom osnovu, a bez dobijene saglasnosti tretiraće se kao povreda radne obaveze. Za upoznavanje radnika s ovom naredbom, za provedbu i kontrolu izvršenja ove naredbe zadužuju se načelnici, glavne sestre i neposredni rukovodioci.

Podijelite članak
  • 78
    Shares

Počitajte još

DNEVNI COVID-19 BILTEN ZA ZDK: 5.977 osoba pod zdravstvenim nadzorom

Redakcija

Prvi službeni podaci: Za dvije sedmice u FBiH bez posla ostalo više od 13.000 osoba

Redakcija

Austrija se vraća u život: Otvaraju se dućani i vrtni centri, a evo kada restorani i hoteli

072info