Portal 072info

Zenička industrija mlijeka slavi 55. rođendan

Zenicka industrija mlijeka proslavlja svoj 55. rođendan ove godine. Na 29. novembar 1959. godine, tačno prije 55 godina, Zenička industrija mlijeka je puštena u rad. Tokom 2014. godine, Zenička industrija mlijeka je nizom aktivnosti, obilježila ovaj za nju, vrlo značajan jubilej – 55 godina postojanja i rada u Zenici.

U junu mjesecu je ZIM, zajedno sa svojim kupcima obilježio Svjetski dan mlijeka i skrenuo pažnju svojih kupaca i svih građana na važnost pravilne i zdrave ishrane.

Zadnju srijedu u septembru mjesecu, Zenička industrija mlijeka je provela dan sa učenicima osnovnih škola u Zenici i podijelila času mlijeka svim učenicima, skrećući pažnju na Svjetski dan školskog mlijeka i važnosti uvođenja zdravih školskih obroka u đačke klupe.

Ova godšsnjica nije bila laka za nas, naše proizvodčce i sugrađane. Poplave i klizišta, koja su pogodila naš kraj, u maju mjesecu, ostavila su ožiljke na svima nama. Zahvaljujući solidarnosti radnika mljekare i njene Uprave, angažovali smo se da pomognemo i dan danas to nam je jedan od prioriteta. Mljekara je oduvijek imala društveno odgovoran odnos prema svojoj zajednici, podržavajući je u naporima ka daljnjem razvoju i ubuduće će to ostati njen put.

Za svoj 55. rođendan uposlenici i Zenička industrija mlijeka su odlučili donirati 10.000 KM za pomoć kooperantima sa ugroženih područja i Narodnoj kuhinji u Zenici. Uposlenici ZIM-a su donirali 5.000 KM od svojih ličnih primanja, a ostalih 5.000 KM je donirala Zenička industrija mlijeka.

Zenička industrija mlijeka zajedno sa svojim uposlenicima i kooperantima se želi zahvaliti svojim vjernim kupcima na dosadašnjoj odanosti i ukazanom povjerenju i nadamo se da ćemo i u budućnosti nastaviti da vas osvježavamo našim proizvodima.

Podijelite članak