Zenička inicijativa – KF: Krizni štab ZDK (ne)rad naplatio 47.900 KM

zenickainicijativakf

Da su Vlada i institucije Zeničko – dobojskog kantona odavno izgubili kompas, da ne rade u interesu građana već isključivo za vlastititu i dobit stranke, nije nikakva novost. Kantonalna bolnica „Zenica“ i Zeničko – dobojski kanton koji je osnivač bolnice, pandemiju koronavirusa dočekali su nespremno, a izuzev sitnih međunarodnih donacija, u vrijeme borbe protiv COVID-19 virusa svjedoci smo da je stanje u Kantonalnoj bolnici „Zenica“ po pitanju materijalno – tehničke opremljenosti bilo i ostalo katastrofalno. 

Osim maćehinskog odnosa nesposobne Vlade ZDK i njene Javne ustanove „Zavod zdravstvenog osiguranja ZDK“, zeničku bolnicu, a samim tim i građane Zenice i Zeničko – dobojskog kantona u širokom su luku zaobišle i pomoći federalne Vlade Fadila Novalića. Respiratora nema dovoljno, kao što nije bilo ni PCR testova, a vakcine protiv COVID-19 građanima su bile dostupne u poodmakloj fazi pandemije i osigurane uglavnom iz donacija. 

I dok su brojni građani Zenice i ostalih 11 gradova i općina ZDK, nažalost izgubili životnu bitku sa opakim virusom, dok smo ogromne novce davali za lijekove, testiranja i vakcine, gospoda, uglavnom svima dobro poznata i uhljebljena preko SDA, znala je cijeniti svoj rad. 

Poštovani građani Zenice i Zeničko – dobojsko kantona, dok su ljekari i medicinsko osoblje danonoćno vodili borbu za živote naših sugrađana, u nehumanim uslovima i bez opreme koju im nije nabavila SDA Vlada ZDK, članovi Kriznog štaba gurali su se pred kamere kao da su žrtve i humanitarci, te su za svoj (ne)rad su u 2020. godini naplatili sramnih 47.900 KM, a pojedinačne iznose naknada isplaćenih članovima Kriznog štaba pogledajte u prilogu.

Press „Zenička inicijativa Kasumović Fuad“

C4F78B66 41E0 4175 A732 1AD99D96D9B4
Prethodni članakAdnan Ćatić u martu ponovo ulazi u ring: Protivnik Mađar
Sljedeći članakSarajka Jasmina Hostert, zastupnica u Bundestagu o uvođenju sankcija Dodiku: Neophodno pokazati odlučnost