Portal 072info

Zenička policija pronašla plantažu konoplje skrivenu duboko u šumi (VIDEO)

Pripadnici Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona pronašli su na lokalitetu brda Kuber, iznad sela Dobriljevo kod Zenice, zasad biljaka koje svojim izgledom asociraju na indijsku konoplju.

Prilikom obilaska terena, u dijelu obraslom šumom i niskim rastinjem, zenički ‘specijalci’ su pronašli osobu B.Z., kod koje je, izvršenim pregledom, u ručnoj torbi pronađena određena količina vršica i listova spornih stabljika. Zatečena osoba je lišena slobode i zadržana do dolaska kriminalističkih inspektora Policijske uprave I, koji su obavili uviđajne radnje, a o svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Nakon izvršenog uviđaja utvrđeno je da je pronađeno 28 stabljika, visine od 120 do 190 cm, koje su fotografisane i oduzete, te će biti dostavljene Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ radi vršenja potrebnih vještačenja.

Nad osobom B.Z., rođenim 1986. godine, iz Zenice, u službenim prostorijama je zavedena kriminalistička obrada, a nakon prikupljenih dokaza i obavještenja, Kantonalnom tužilaštvu ZDK će biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, saopćeno je iz Odsjeka za odnose s javnošću policije MUP-a ZDK.

Fena

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box