Policija Zenica
Ilustracija
AUTOR: P.D.
DATUM: stu 11, 2021 @ 12:20
KATEGORIJA: Crna Hronika
FIXGEHALT

Zenička policija još traga za akterim sinoćnje pucnjave koja se dogodila na Kamberovića polju u Zenici, kada je ranjen 23-godišnji K.S. iz Zenice.

NER FIT

Ovu informaciju potvrdila je za 072info Aldina Alić, glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK).

-Dana 10.11.2021. godine, u 18,45 sati, na lokalitetu Kamberovića polja, od strane tri nepoznata lica upotrijebljeno je vatreno oružje prema licu S.K., rođenom 1998. godine, iz Zenice, koje je tom prilikom zadobilo lakše tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, koji poduzimaju aktivnosti na rasvjetljavanju izvršenog krivičnog djela – stoji u izvještaju MUP-a ZDK.

Podsjetimo, kako su izjavili iz policije, incident se dogodio sinoć u 18.50 sati.

Tekst se nastavlja nakon reklame

-Došlo je do upotrebe vatrenog oružja. Tom prilikom jedna osoba zadobila je prostrijelnu ranu u predjelu noge – kaže dežurni službenik u Operativnom centru MUP-a ZDK

Ističe da je povrijeđeni radi ukazivanja ljekarske pomoći prevezen na Odjel urgentnog bloka Kantonalne bolnice Zenica.

-Tom prilikom povrede je zadobio K.S. iz Zenice, rođen 1998. godine. Poduzimaju se mjere na rasvjetljavanju ovog događaja te pronalasku aktera – ističu iz policije za 072info.

Kako nezvanično saznajemo, na 23-godišnjeg Zeničanina pucano je iz automobila koji se nakon toga udaljio s lica mjesta. 

LIDER