Zenička SDA ponižena na izborima: Džon, obraz!

3F10CFDC 67DB 41EA B018 CD58BFB33F2A

Stranka demokratske akcije (SDA) Zenica, nekada najjača stranka u gradu čelika, na proteklim Lokalnim izborima 2020. godine doživjela je pravi potop i poniženje, nakon što ih je u utrci za gradonačelnika “pomeo” Fuad Kasumović, ali i njegova lista “Zenička inicijativa – Kasumović Fuad”.

Osim što su ih građani poslali na političko smetljište, što se dalo i naslutjeti s obzirom na to da su ih građani na predizbornim skupovima gađali jajima i paprikama, i oni rijetki koji su ih podržavali otkazali su im povjerenje nakon neviđene prevare koju su režirali.

Naime, oni su tokom kampanje demantirali navode medija kako su brojni kandidati sa liste samo marionete i instrument za novu prevaru u režiji zeničke SDA, a sve po nalogu vrha ove stranke (Bakira Izetbegovića, op.a.), međutim, već do prve sjednice Gradskog vijeća Zenica pokazali su kako im je obraz – džon.

Prva je od osvojenog mandata odustala Selvedina Sarajlić Spahić, kojoj je draže ubirati paušal kao zastupnica u Skupštini ZDK, potom je to učinio Suad Kaknjo, nosilac liste za vijeće i zastupnik u federalnom Parlamentu koji je zaspao tokom važne sjednice, a nakon njega i Mirsad Čizmo.

Ova neviđena prevara javnosti, manipuliranje biračima, zasigurno je izazvala gnjev kod tek rijetkih građana koji su upravo glasali za ove kandidate propale SDA. Sramotno je i to da će s krajem januara biti održana već peta sjednica Gradskog vijeća Zenica, a na koju se nikada nije pojavilo svih osam vijećnika SDA.

I oni rijetki koji se pojave, telefoniraju, poput Faruka Hodžića, te su nezainteresirani za rad. Upravo su građani bili u šoku kada su na listi vidjeli Hodžića, koji je kao nekadašnji zastupnik u Skupštini ZDK, glasao protiv da se Husejinu Smajloviću, dugogodišnjem SDA gradonačelniku Zenice, posthumno dodijeli priznanje.

Posebno im građani zamjere što su pokazali i nedoslijednost, budući da sada podržavaju sve tačke dnevnog reda koje su u protekom mandatu surovo odbijali i svjesno blokirali razvoj Zenice, čime su samo potvrdili da su kažnjavali građane u proteklom mandatu. Hrabri činjenica da su sada čvrsta opozicija i da će se i na narednim izborima nastaviti pad ove stranke.

Kako saznajemo, na narednoj sjednici vijeća u fotelje onih SDA-ša koji su prevarili građane i odustali od mandata sjest će Namir Škaljo, inače direktor “BH Telecoma” kojem je malo takav uhljeb pa sada želi i paušal, te Zelda Dizdarević. 

Kako saznajemo, trebao bi se povući i Šerif Patković, poratni biznismen i ovisnik o državnim jaslama koji se obogatio preko leđa boračke populacije, a sve to kako bi u vijeće ušao Tarik Zulović. Međutim, za sada do toga još nije došlo. 

Bilo kako bilo, novi zeleni pijuni ulaze u vijeće već 28. januara, a bit će interesantno pratiti koji će, do kraja ovog mandata, saziv vijećnika ostati, odnosno hoće li se do kraja ovog saziva u vijeću izmijeniti svi oni sa liste zeničke SDA, a kojima građani nisu ukazali dovoljno povjerenje da osvoje mandat u vijeću.

Prethodni članakŠejla Maksumić: Žene su skeptične i budu zgrožene kada izađem sa rukama prljavim od kolomasti do lakata
Sljedeći članakCijelog život pogrešno cijedite limun: Trik jedne žene na TikToku oduševio sve