Portal 072info

Zeničke gradske službe u maksimalnoj pripravnosti zbog nestanka grijanja

Gradska uprava Zenice oglasila se saopćenjem zbog problema s grijanjem stambenih i poslovnih prostora, koji se zagrijavaju preko mreže daljinskog grijanja JP Grijanje.

“Zbog tehničkih problema u pogonu Energetika, kompanije ArcelorMittal Zenica, danas od prijepodnevnih sati došlo je do potpunog prekida u isporuci toplotne energije prema stambenim i poslovnim objektima u našem gradu. Na žalost, kvarovi su se desili u trenucima kada temperatura pada na rekordnih -20 stepeni, što novonastalu situaciju čini dodatno otežavajućom. Gradska uprava i sve službe u maksimalnoj su pripravnosti i prate situaciju, te će po potrebi poduzeti odgovarajuće intervencije kako životi građana i njihova imovina ne bi bili ugroženi”, navodi se u saopćenju gradske uprave.

Od Službe civilne zaštite, Doma zdravlja Zenica, preduzeća zaduženih za održavanje puteva i drugih ustanova, gradonačelnik Fuad Kasumović zatražio je da budu u maksimalnoj pripravnosti i na raspolaganju građanima.

Poručeno je da “dok traje val niskih temperatura, na građane Zenice apelujemo da koriste alternativne izvore toplote i pridržavaju se uputa ljekara”.

U pogonu Energetike AMZ čine maksimalne napore da se situacija s grijanjem u Zenici što prije normalizira, ali za sada je sigurno da će Zeničani tokom noći imati hladne radijatore.

Podijelite članak