Portal 072info

Zenički bazeni počinju sa radom u petak

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kako je za naš portal izjavio VD direktora JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata u Zenici, Alem Hadžibegović, sezona kupanja na zeničkim otvorenim bazenima u Crkvicama planirano je da počne ukoliko to vremenski uslovi dozvole u petak, 13. juna, i trajat će do septembra.

“Urađene su sve neophodne pripreme, bazeni se polako pune, nabavljen je novi pijesak, izvršen je remont motora koji pročišćava vodu. Također, nabavljen je i novi hlor, a sada se samo čeka završetak školske godine i da bazeni krenu sa radom” – kazao je Alem Hadžibegović.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dodao je još kako će i ove godine na prvi dan otvorenja sezone kupanja ulaz biti besplatan, a da će cijene ostati na nivou prošlogodišnjih. Tako će odrasle osobe za cjelodnevno kupanje plaćati tri, a djeca do sedam godina 0,50 KM, dok će radno vrijeme bazena također biti kao i ranijih godina.

Na upit da li Zeničani mogu očekivati neke nove sadržaje na bazenima, VD direktora nam je kazao:

“Zbog svega što se desilo u prethodnom mjesecu i nepogode koja nas je zadesila, o tome se i nije pretjerano razmišljalo jer se nastojalo spasiti ljudski život. Međutim, već sada imamo planove i dozvolili smo onome ko iznajmi ugostiteljske objekte na bazenu da može organizovati određene muzičke sadržaje.”

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Godinama se priželjkuje noćno kupanje na bazenima, pa smo zamolili Hadžibegovića da nam prokomentariše da li bi se upravo ove godine moglo desiti da zenička javnost uživa u događaju poput tog praćen nekim dodatnim sadržajem?!

“Razmišljalo se o tome, sve će biti kako uslovi dozvole. Poenta kod noćnog kupanja jeste hladnija voda, ali ćemo svakako vidjeti da se nešto realizuje i po tom pitanju. Svakako da ćemo nastojati da se i na bazenima organizuju neki koncerti kao nekada, umjesto što bi se desili u Gradskoj areni” – pojasnio je Hadžibegović.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kao i prethodnih godina za svakodnevnu higijenu i kontrolu kvaliteta vode u gradskim bazenima bit će zadužene ekipe Zavoda za javno zdravstvo ZDK. Iako temperature već ovih dana obećavaju ljetne dane kojih smo se svi zaželjeli svim posjetiocima zeničkih bazena ne preostaje ništa drugo neko iščekivati 13. juni do kojeg ćemo otkriti i detalje u vezi sa projektom “Doživi ljeto uz 072info” a koji već traje treću godinu. Kako je to našim čitateljima od ranije poznato, portal 072info u saradnji sa JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata u Zenici organizuje prigodne sadržaje i nagrade za naše čitatelje i posjetioce zeničkih bazena, a o čemu će naši čitatelji uskoro biti detaljnije informisani.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)