Zenički food blogger čije recepte traži cijela regija

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Ljubav prema kuhinji i fotografiji mladi Zeničanin Hajrudin Šišić pretočio je u zanimljiv i kreativan blog koji vodi već dvije godine. Svoja ukusna jela predstavlja i na vrhunskim fotografijama na Instagramu pod imenom Harry Cooper koje posebno privlače pozornost čitatelja.

Kuhanjem se bavi od djetinjstva, a svoja prva jela spremio je uz mamu i sestru. Aktivniji u ovom poslu je posljednjih pet godina, piše Azra.ba.

Lakše dijeljenje

Osim kuhanja, Hajrudinova ljubav je i stomatologija. Trenutačno je peta godina na Stomatološkom fakultetu u Sarajevu.

– Prije pokretanja bloga povremeno sam objavljivao svoje recepte. Kada ih je sve više i više prijatelja počelo tražiti odlučio sam ih objaviti na blogu zbog lakšeg dijeljenja – kaže Hajrudin za Azru.

Na Hajrudinovu blogu mogu se vidjeti prelijepe fotografije i recepti za razna jela.

– Ideje su spontane. Trudim se kuhati i spremati ono što je trenutačno “u sezoni”. Također, bitno mi je jednostavnim idejama motivirati svoje prijatelje da kuhaju. Naravno, trudim se i da većina budu zdravija varijanta standardnih recepata.

Hajrudin za Azru objašnjava i po čemu se njegov blog razlikuje od drugih.

– Želim biti pristupačan svima. Za svaku dilemu oko kulinarstva. Nikada mi nije teško odgovoriti na pitanja u svezi s kuhanjem i malim trikovima kako pripremiti nešto brže ili ljepše. Također, trudim se da recepti budu što jednostavniji jer i sam nemam mnogo vremena za kuhati svakodnevno. Upravo ta jednostavnost u receptima je nešto što mi najviše ljudi hvali i sugerira da s time nastavim.

Kaže i kako je za kuhanje potrebna – ljubav.

– Nitko ne voli raditi nešto što ne voli. Smatram da ljubav prema kuhanju nije samo urođena, siguran sam da svi mogu zavoljeti kulinarstvo ako posvete malo vremena kuhanju i počnu kuhati najjednostavnije recepte pa se s vremenom prihvate složenijih izazova.

– Trudim se da moje fotografije budu što bolje kako bih lakše motivirao osobe koje me prate da se i sami okušaju u pripremi recepta. Naravno, najbitnije je da je ukusno, ali vrlo bitno je da isto bude i lijepo prezentirano. Tijekom same pripreme recepata uvijek razmišljam kako bih mogao servirati to određeno jelo. Potrebno mi je između jednog i tri sata za jednu objavu. Sve ovisno o tome koliko je jednostavan, odnosno složen recept.

Za Azru otkriva i koja jela najviše voli spremati.

– Slastice! Uvijek mi je lakše pripremiti nešto slatko. Imam osjećaj kako imam veći prostor za kreativnost ako pripremam slatkiše. Trudim se, ipak, da na mome blogu budu podjednako zastupljeni i slani i slatki recepti.

Najdraže jelo

Hajrudin je otkrio i koje mu je najdraže jelo:

– Ovo je zasigurno najteže pitanje. Ne mogu se odlučiti samo na jedno jelo. Najviše volim slatkiše s čokoladom i voćem, a od slanih jela tjesteninu na talijanski način – kaže za Azru ovaj svestrani mladić iz Zenice.