ZENIČKI HEROJI POBIJEDILI I U ZAVIDOVIĆIMA: ‘Čelična mašina’ iz Zenice ‘pregazila’ i ekipu RK ‘Krivaje’

ZENIČKI HEROJI POBIJEDILI I U ZAVIDOVIĆIMA: ‘Čelična mašina’ iz Zenice ‘pregazila’ i ekipu RK ‘Krivaje’

RK CELIK - RK GORAZDE

Čelična zenička rukometna mašina i dalje ,,melje” sve pred sobom! U petak uveče rukometaši “Čelika” su, kao gosti, na veoma vrućem zavidovićkom terenu, prosto pregazili još jednog jakog takmaca i dugogodišnjeg rivala RK “Krivaju” u Zavidovićima. Rezultat: 37:29 za “Čelik” (poluvrijeme 16:15 za ,,Krivaju”).

Bila je to sjajna, snažna, odlična rukometna predstava, u kojoj je “Čelik” bolje otvorio utakmicu i vodio do polovine prvog poluvreme, kada je “Krivaja” je “sustigla” svog gosta na 8:8 i onda do kraja prvog poluvremena vodila sa gol-dva razlike, da bi prvo poluvrijeme završilo rezultatom 16:15 za domaćina.

U drugom poluvremenu “Čelik” je zaigrao znatno bolje, ,,ubacio u petu brzinu” i u maniru iskusne evropske momčadi i iz minuta u minut ,,lomio” svog snažnog protivnika, takoda je u nekim trenucima rezultat bio i deset golova razlike za RK “Čelik”. Nije pomoglo ni frenetično navijanje i “bubnjanje” poznate zavidovićke rukometne publike, koja je na kraju poz-ravila i snažnim dugotrajnim aplauzom nagradila ekipu RK “Čelika”. Krajnji rezultat je zasluženo glasio – 37:29 za ,,Čelik”.

Kod RK ,”Čelika” cijeli tim je besprekorno fukcionisao. “Čelik” je znalački krojio svoju novu, šestu po redu uzastopnu pobjedu, iako je nastupio bez beka Mirze Dervenčića, koji je povrijeđen u Kup utakmici u Vitezu prošle srijede i prema prognozama dr Tarika Kapidžića neće moći nastupati u narednih 15 dana.

Ovo su zenički heroji! Svaka čast našim “čeličnim” momcima, koji na terenu podsjećaju na bh. fubalske zmajeve! Cijeli kolektiv je odlično funkcionisao, mada u prvi plan treba istaći 22 odbrane našeg sjajnog golmana Dragana Starčevića. Čestitam našim momcima na ovoj izvanrednoj pobjedi protiv odlične ekipe RK ,,Krivaje”. Hvala koretnim domaćinima i sjajnoj i realnoj publici u Zavidovićima, koja je na kraju velikim aplauzom nagradila naše momke. Ovaj podvig je tim veći, kad se zna da se još par sati prije polaska u Zavidoviće, zbog nedostatka prtijevoza, nije znalo hoće li se uopšte ićina tu utakmicu! Nadam se da će ova, šesta u nizu pobjeda naših rukometnih fanatika “natjerati” nadležne da zajedno s nama nađu pravo rješenje za finansijsku situaciju u Klubu – izjavio je Pane Škrbić, predsjednik RK ,,Čelika”.

Junak utkamice je bio ,,Čelikov” golman Dragan Starčević, sa 22 obrane. Najviše golova za “Čelik” je dao lijevo krilo Milan Duvnjak (7). Po šest golova postiglo je čak tri “Čelikovca” – Boško Jolović, Davor Kadić i Aldin Begagić. Veliki doprinos “,Čelikovoj” fenomenalnoj pobjedi dali su i uvijek pouzdani Eduard Martić, te Milan Ivančev (postigli po 4 gola), zatim Mirza Hurem, na kome su domaćini veliki dio utakmice igrali “flastera” (posti-gao je 3 gola), te Edvin Begović, koji je u drugom poluvremenu igrao na poziciji desnog krila, a Davor Kadić je “pomjeren” na mjesto desnog beka. Boško Jolović je i ovu utakmicu odigrao maestralno. 

Kod “Krivaje” sjajni su bili Adnan Jaškić i Amir Alić sa po osam golova, te Haris Bašić sa 5 postignutih golova.

– Odemo vlastim autima u Zavidoviće na megdan uvijek snažnoj RK ,,Krivaji”, čak i bez sedviča i vratimo se sa tri boda kući, dok neke spotrtske ekipe i za domaće utakmice u Zenici imaju karantine, noćenja u hotelu, ručkove i večere! Sramota! Igrali smo sjajno i u Zavidovićima! Mi smo odlična prava rukometna “klapa” koja zna igrati rukomet i koja “melje” sve pred sobom! “Ratujemo” na terenu za naš grad i naš klub! Ovu pobjedu po-klonili smonašem neumornom predsjedniku Panetu Škrbiću, kao našu podršku za njegovu stalnu borbu i nalažeje rješenja za finansijske probleme u klubu, jer on čini nadaljudske napore da se finansijsko stanje normalizuje. Kad taman možda i pomislimo da nam izlaza nema, da ćemo se možda i “rasuti”, on nas ponovo okupi, “postroji”, vrati u život… Okupi i trenere i sve igrače i mi se izdignemo iz pepela i izvojujemo važnu i veliku pobjedu protiv uvijek dobre “Krivaje” i to u sred Zavidovića! – izjavio je nakon utakmice u Zavidovićima Aladin Begagić, kapiten i ponajbolji igrač “Čelika”.

RK “KRIVAJA”: Hadžihasić (15 odbrana), Smailbegović (1), Šantić (2), Bašić, (5), Avdić (2), Sinanović (2), Slipić, Abdurahmanović, Mehić, Fejzić, Amir Alić (8), Huskić, Nedžad Alić, Selimbegović, Purić (1), Jaškić (8). Trener: Adnan Bašić.

RK “ČELIK”: Tufekčić (1 odbrana), Martić (4), Jolović (6), Kadić (6 – 3 iz penala), Begović (1), Ivančev (4), Sirčo (3 odbane), Begagić (6), Hurem (3), Alihodžić, Ajanović, Rekanović, Duvnjak (7) i Starčević (22 odbrane). Trener: Zdenko Antović. 

Igrano u Gradskoj dvorai u Zavidovićima. Gledalaca: oko 500. Sudije: Senad Kamberović (Živinice) i Mevludin Šabić (Gračanica). Sedmerci: ,,Krivaja” 2 (2), ,,Čelik” 3 (3). Isključenja: ,,Krivaja” 8 minuta, ,,Čelik” 16 minuta.  

Narednog petka, 1. novembra, “Čelik” u Gradskoj areni dočekuje ekipu RK “Vogošće”.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS