Zenički karate klubovi ‘Kumite’ i ‘Nico’ zajedno na klupskom takmičenju

Karate klub Kumite

U subotu 16.11.2013.g. u sportskoj dvorani Prve gimnazije Zenica, održano je treće po redu klupsko karate takmičenje pod nazivom “Međunarodni dan djeteta u Zenici – 2013”. Ovim događajem obilježen je treći rođendan Karate kluba “Kumite” Zenica te veoma značajan dječiji praznik Međunarodni dan djeteta.

Na ovom malom takmičenju učestvovalo je oko 80 takmičara iz četiri karate kluba: KK Vareš iz Vareša, KK Centar iz Sarajeva, KK Nico iz Zenice i KK Kumite iz Zenice.

Obzirom da je ovo bio poseban datum za sve naše članove i za svu djecu svijeta, svi učesnici takmičenja su nagrađeni prikladnim medaljama i diplomama. Takođe, nakon takmičenja upriličen je zajednički ručak i druženje svih članova KK Kumite i KK Nico, njihovih roditelja, prijatelja kluba, novinara, donatora, i td.

Takmičari Karate klubova “Kumite” i Nico” su imali odlične nastupe. Ovo takmičenje je za njih bila jedna stepenica za novo učeničko zvanje za koje će biti testirani naredni mjesec. Na takmičenju smo imali i revijalni nastup bijelih pojaseva, početnika, koji su gostima demonstrirali tehnike naučene u zadnjih mjesec dana. Moramo napomenuti da je publika bila oduševljena nastupom ove grupe.

Koristimo priliku da se od srca zahvalimo svima koji su nam pružali podršku proteklu godinu, koji su nam pomagali na bilo koji način. Zahvaljujemo se i svim roditeljima koji su učestvovali u organizaciji ovog klupskog takmičenja i koji su na bilo kakav način pomogli da se isto uspješno realizuje. Posebno se zahvaljuemo majkama naših članova koje su pripremile ručak, kao i očevima i dedama koji su dali svoj doprinos u svemu. 

Do kraja godine naš klub očekuje još jedno takmičenje u Sloveniji ili Hrvatskoj, zavisno od raspoloživih finansijskih sredstava, te ispit za učenička zvanja polovinom mjeseca decembra. Nakon ovog ispita organizovat ćemo upis novih članova za sve uzraste.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE