Portal 072info

Zenički karatisti odlični na turniru u Vogošći (FOTO)

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U nedjelju, 17. maja, takmičari Karate kluba “Kumite” i Karate kluba “Nico” iz Zenice učestvovali su na 13. Karate kupu ” STARI GRAD OPEN 2015″, a koji je održan u Vogošći. Organizatori Karate klub ‘Stari grad’ iz Sarajeva okupili su 549 takmičara iz 31 kluba na području cijele BiH, a ispred Karate kluba ‘Kumite’ nastup je zauzelo pet takmičara od kojih je troje osvojilo medalje.

Tako je Amina Mucić  osvojila 1. mjesto i zlatnu medalju u disciplini Kate pojedinačno, u kategoriji djevojčice 10 godina, Hamza Husaković i Edi Malkoč osvojili su bronzane medalje u Katama pojedinačno u kategoriji dječaci 10-11 godina, jedan u drugom, a drugi u trećem novou. Ekipu je predvodio trener Elvir Huseinspahić, koji je pohvalio nastupe svojih takmičara i čestitao im na postignutim rezultatima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Za Karate klub “Nico” nastupio je jedan takmičar, Santino Todorović, te osvojio treće mjesto u Katama pojedinačno u kategoriji 9 godina dječaci. Ovog takmičara je predvodio trener Fahrudin Muratović.

U nastavku takmičarske sezone ova dva kluba planiraju učešće na još nekoliko domaćih takmičenja, kao i na Međunarodno takmičenje u Bibinju kod Zadra gdje ovi klubovi već četvrtu godinu bilježe karate nastupe uz trodnevno mini ljetovanje na moru.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Više fotografija sa ovog turnira možete pogledati klikom ovdje.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME