AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Sport

U nedjelju, 17. maja, takmičari Karate kluba “Kumite” i Karate kluba “Nico” iz Zenice učestvovali su na 13. Karate kupu ” STARI GRAD OPEN 2015″, a koji je održan u Vogošći. Organizatori Karate klub ‘Stari grad’ iz Sarajeva okupili su 549 takmičara iz 31 kluba na području cijele BiH, a ispred Karate kluba ‘Kumite’ nastup je zauzelo pet takmičara od kojih je troje osvojilo medalje.

Tako je Amina Mucić  osvojila 1. mjesto i zlatnu medalju u disciplini Kate pojedinačno, u kategoriji djevojčice 10 godina, Hamza Husaković i Edi Malkoč osvojili su bronzane medalje u Katama pojedinačno u kategoriji dječaci 10-11 godina, jedan u drugom, a drugi u trećem novou. Ekipu je predvodio trener Elvir Huseinspahić, koji je pohvalio nastupe svojih takmičara i čestitao im na postignutim rezultatima.

Za Karate klub “Nico” nastupio je jedan takmičar, Santino Todorović, te osvojio treće mjesto u Katama pojedinačno u kategoriji 9 godina dječaci. Ovog takmičara je predvodio trener Fahrudin Muratović.

U nastavku takmičarske sezone ova dva kluba planiraju učešće na još nekoliko domaćih takmičenja, kao i na Međunarodno takmičenje u Bibinju kod Zadra gdje ovi klubovi već četvrtu godinu bilježe karate nastupe uz trodnevno mini ljetovanje na moru.

Više fotografija sa ovog turnira možete pogledati klikom ovdje.