Portal 072info

ZENIČKI PLANINARI UŽIVALI: Predstavljena knjiga Naima Logića “Svih 7 najviših vrhova kontinenata” (FOTO)

U organizaciji Udruženja planinara “Vedro” iz Zenice, danas je u Multiplex ekranu Zenica održana promocija knjige vrsnog planinara i alpiniste, dugogodišnjeg ljubitelja planine i raskoši koje ona nosi, dr. Naima Logića, a knjiga nosi naziv “Svih 7 najviših vrhova kontinenata”.

Dr. Naim Logić rođen je u Sarajevu gdje je diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu, gdje je i radio. Vihor rata u BiH odnio ga je u Phoenix u Arizoni, gdje je doktorirao na Arizona State University, gdje se i zaposlio. Trenutno radi u elektroprivredi Arizone. Aktivan je u mnogim stručnim udruženjima. Za svoj predani rad dobitnik je mnogih nagrada i priznanja. Dr. Logić  živi u Phoenixu sa suprugom Mirjanom i kćerkom Miom. U svoje slobodno vrijeme Naim se aktivno bavi planinarstvom i ima gotovo 40 godina alpinističkog i visokogorskog iskustva.

Na promociji knjige, obratili su se i Slobodan Stajić, tekstopisac i promoter iz Sarajeva, kao i Nino Mujkić, PR Udruženja Vedro, kao domaćina promocije, te istakao nekoliko bitnih stavki i historijski pregled najviših vrhova Evrope i svijeta, te sve prisutne uveo u prelijepu i poučnu knjigu Naima Logića.

Pored riječi hvale za komplementiranjem knjige i sklapanjem fotografija u jednu cjelinu, Slobodan Stanić je i prisutnima u dvorani pročitao tekst koji je posvetio Naimu Logiću, te dodao: “Imali smo božanstvenu promociju u Sarajevu i drago mi je da smo danas ovdje u Zenici, a naručito što u publici vidim veliki broj mladih ljudi, mladih planinara i mladih poznavaoca planina. Nadam se da će biti ugodno čitati i gledati ovu knjigu, te da ćete zaista uživati”, istakao je Stajić.

Pri završetku uvodnih riječi, autor knjige dr. Naim Logić predstavio je i na sebi svojstven način započeo promociju kako knjige, tako i svog kompletnog planinarskog života, koji postoji već 40 godina. Prisutnima je predstavio kompletan put od Peruna do krovova kontinenata, te ih uveo u historiju svakog putovanja. Najvažnije od svega jeste to, što je Naim Logić predstavio i vrhove koji su osvojeni u karijeri, ali naručito one u posljednjih 10 godina.

Da su savjeti starijih kolega izuzetno bitni, pokazala je činjenica da je ovaj vrsni alipinista i planinar, izdvojio dodatnih nekoliko minuta svog prezentiranja, te posavjetovao sve mlade ljude i buduće velike planinare o načinu na koji trebaju pravilno i vrsno da se bave planinarenjem, kao i korištenju same opreme.

Ono što se moglo zaključiti na promocije ove velike i poučne knjige, jeste da je vrh prema kojem koračamo zaista daleko, samo kako je autor istakao, važniji su sigurniji koraci prema njemu.

“Ukoliko budete koračali sigurno, vrsno i pametno, na vrh planine ćete stići svakako, nije bitno koliko vam treba za to, tako vam je i u životu, ukoliko budete uporni, ostvarit ćete svoje ciljeve”, dodao je na kraju večerašnje promocije planinar i alpinista dr. Naim Logić.

Važno je istaći da će Udruženje planinara Vedro, u nedjelju, 13. septembra u Jazz klubu  u Zenici, organizovati druženje za sve ljubitelje planinarstva, te sve one koji vole i uživaju u tome, pozivaju na zajedničko druženje.

Kako je izgledalo večeras u Multiplex ekranu Zenica na promociji knjige Naima Logića “Svih 7 najviših vrhova kontinenata”, donosimo vam u fotogaleriji.

[Galleries 635 not found]

Podijelite članak