Portal 072info

Zenički policajac uhapšen zbog zloupotrebe položaja

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona predali su Kantonalnom tužilaštvu izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv A.A., koji je policijski službenik u Policijskoj upravi I u Zenici, zbog osnova sumnje da je počinio krivična djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja, neprijavljivanje krivičnog djela ili učinitelja i pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela.

Kako je saopćilo Ministarstvo unutrašnjih poslova ZDK-a, policija je tokom operativnih aktivnosti ustanovila da je prijavljeni u proteklom periodu, obavljajući poslove policijskog službenika, imao neprimjerene kontakte s kriminogenim osobama i poduzimao radnje koje nije smio poduzimati, čime je počinio spomenuta krivična djela, te narušio ugled MUPZDK-a.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Naznačene radnje je dokumentovao inspektor Odsjeka za privredni kriminalitet i korupciju, a prijavljeni A.A. je 2. decembra lišen slobode i zadržan u službenim prostorijama.

Uprava policije MUP ZDK-a ističe da svakodnevno poduzima intenzivne mjere i radnje na otkrivanju i sankcioniranju korupcije i nesavjesnog rada policijskih službenika te je odlučna i opredijeljena u borbi protiv svih vidova korupcije i organizovanog kriminala.

-Cilj nam je da imamo visokomoralne, časne i profesionalne policijske službenike koji će dosljednom primjenom zakonskih propisa štititi naše građane i sistem vladavine prava. Naznačene aktivnosti su potvrda navedenog i ova uprava policije će oštro reagovati na svaki slučaj koruptivnog djelovanja, utvrđene povrede službene dužnosti, kao i drugih vidova nedozvoljenog ponašanja policijskih službenika – navodi se u saopćenju policijskih službi MUPZDK-a.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Fena

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME