Zenički program zimovanja djece i omladine počinje 3. januara

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Tradicionalni zenički gradski projekt “Zimovanje djece i omladine” ove godine kreće s realizacijom od 3.januara, a trajati će do 22.januara.

Program je nešto skromniji nego proteklih godina, ali ima višestruki značaj za sve građane, posebno za djecu i mlade, koji će moći svaki dan da provedu na čistom zraku na prostorima Sportsko-rekreativnog centra Smetovi, oko osam kilometara udaljenog od Zenice.

Cilj realizacije ovog projekta je da se iskoriste postojeći resursi koje ima SRC Smetovi, gdje na žalost nema dovoljan broj smještajnih kapaciteta. Tek mali broj djece će imati višednevni boravak u Domu izviđača i domu Planinarskog društva Željezara Zenica.

Program boravka djece na Smetovima sadrži različite aktivnosti, koje će pripremiti i realizirati nevladine organizacije, izviđači, Udruženje pedagoga fizičke kulture, sportska škola, planinari i drugi.

Nadležna gradska služba Zenice će koordinirati aktivnosti gradskih javnih preduzeća i drugih institucija, koji će učestvovati u realizaciji programa zimovanja.

Javno preduzeće gradskog saobraćaja “Zenicatrans – Prevoz putnika” će u vrijeme realizacije zimovanja uvesti redovnu autobusku liniju na relaciji Zenica – Smetovi – Zenica s polaskom u 9.30 sati s parkinga ispred Gradske Arene, i povratkom s parkinga na Smetovima u 15 sati. U zavisnosti od zainteresovanosti građana broj polazaka se može povećati, o čemu će građani biti na vrijeme informirani.

 

GODISNJICA
MARKETING