Portal 072info

Zenički putevi imaju više rupa nego asfalta

Gradske saobraćajnice, ali i lokalni putevi, na području Zenice nakon otapanja snijega osvanuli su prepuni rupa i oštećenja.

Veliki rizik

Najkritičnije dionice u gradu su one kod “Arene” i Policijske stanice u Crkvicama, dok je vožnja dionicom lokalnog puta Radakovo – Perin Han izazov i za profesionalne vozače.

Naime, na ovoj dionici vozači se suočavaju sa stotinama rupa, zbog čega je vožnja Radakovom pa sve do Perinog Hana prava avantura. Osim što predstavlja opasnost po četverotočkaše, vozači se svakodnevno izlažu riziku jer, u namjeri da izbjegnu rupe, prelaze u suprotnu traku. Tamo ih, opet, čekaju nove rupe.

  • Brojne rupe vidljive i kod Policijske stanice Crkvice

Posebno je interesantno što je ova dionica jeftino zakrpljena krajem ljeta, zbog čega su brojni Zeničani ovaj put nazvali i „predizbornim putem“. Pokušaj rekonstruiranja puta izvršen je pred sami početak kampanje, a građani su još tada apelirali da se dionica konačno, nakon deset godina krpljenja, uradi kompletna.

Uprkos apelima mještana, nadležni u Gradskoj upravi odlučili su samo zakrpiti ovaj put, koji, ako je suditi po trenutnom stanju na terenu, nije izdržao ni godinu i njegovo stanje je poput najgoreg makadama.

Posaditi sadnice

– Od kružnog toka do Perinog Hana put ruševina, rupetine na cesti. Ova cesta je užas živi, krpi se stalno, ali ovo treba uraditi jednom kako treba. Još malo pa će proljeće i onda samo sadnice posaditi – samo su neki od komentara ogorčenih građana na društvenim mrežama.

AVAZ/D.PAŠALIĆ

Podijelite članak
  • 328
    Shares

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box