Zenički sportisti se uključili u akciju pomoći ugroženim građanima

Foto: Ilustracija
Podijelite vijest

Brojni sportisti i sportski radnici aktivno su se uključili u akcije pomoći stanovnicima najugroženijih područja u slivu rijeke Bosne, koji su stradali u nezapamćenim poplavama i klizištima, ali drugim aktivnostima na zaštiti grada od vodene stihije.

U akciju odbrane od poplava i zbrinjavanja stanovnika sportaši pozivaju sve ljude dobre volje, navijače i sugrađane da u skladu sa svojim mogućnostima pomognu stanovnicima ugroženih područja.

Članovi nogometnog kluba Čelik, igrači i najuže rukovodstvo, posjetili su neka od najugroženijih mjesta, i tom prilikom mještanima i civilnoj zaštiti donirana je vrijedna oprema i repromaterijal u vidu prehrambenih artikala, vode, baterija, lijekova, pelena, svijeća i svega ostalog što može pomoći u ovim teškim danima za stanovništvo.

Nekoliko ragbi reprezentativaca i jedan rukometaš Čelika su sa svojim prijateljima u četvrtak do kasno u noć radili na gradnji nasipa na Obalnom bulevaru, kada je voda zaprijetila glavnoj gradskoj saobraćajnici, i uspješno završili posao rame uz rame sa pripadnicima Oružanih snaga BiH.

Fena/Klix.ba