Gradska uprava Zenica i ove se godine uključila u obilježavanje “Socijalnog dana”. Radi se o projektu koji realizuje Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini a u koji su uključene 34 lokalne zajednice iz Bosne i Hercegovine.

Cilj projekta je da srednjoškolci svoje teoretsko znanje praktično primjene jedan radni dan u javnoj upravi ili privatnom sektoru.

Gradonačelnik Grada Zenica, Fuad Kasumović u svom je Kabinetu primio 10 zeničkih srednjoškolaca. Govoreći o važnosti obrazovanja Gradonačelnik je istakao slijedeće: “Učite, obrazujte se i opredijelite se za ono što najviše volite. Uvijek morate imati cilj u životu i volju da biste napredovali i bili uspješni u svom poslu i društvu. Ne postoji cilj koji se ne može ostvariti, samo je potrebno vrijedno raditi i biti odlučan”.

Ovom prilikom Gradonačelnik Kasumović pozvao je srednjoškolce da se pridruže  proslavi Nove godine koju na otvorenom prostoru i uz bogat zabavni program organizuje Grad Zenica.

Nakon susreta sa Gradonačelnikom srednjoškolci su obišli gradske službe i upoznali se s organizacijom i načinom rada uprave.

Uspješnom realizacijom “Socijalnog Dana” Asocijacija srednjoškolaca u BiH postala je punopravni član SAME-a, evropske mreže organizacija koje organizuju “Socijalni Dan” u njihovim zemljama, kao jedini predstavnik BiH.