Zenički univerzitet promoviše 469 diplomanta, 44 magistra i četiri doktora nauka

271018 unze3
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije u Zeničko-dobojskom kantonu, Univerzitet u Zenici (UNZE) ni ove godine neće tradicionalnu promociju završenika I i II ciklusa studija održati u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” – potvrdio je Feni rektor tog univerziteta prof. dr. Jusuf Duraković.

On je napomenuo kako će UNZE, promociju svojih 469 diplomanta i 44 magistra struke sa osam fakulteta, promovirati na matičnim fakultetima, a prvi su diplome dobili studenti Filozofskog fakulteta. Ove će godine prvi put biti promovirani i diplomanti Odsjeka za softversko inženjerstvo sa Politehničkog fakulteta. 

ČITAJ JOŠ:  Pokušaj ubistva u Zenici: Zadao mu udarac čakijom u stomak, pa staklenom bocom u lice

-Planirali smo da svako za svoj fakultet izvrši promociju završenika I i II ciklusa, dok će zajednička promocija četiri nova doktora nauka biti održana 26. oktobra, s početkom u 11 sati, u renoviranom amfiteatru Metalurško-tehnološkog fakulteta. Tog će dana biti održana i sjednica Rektorske konferencije Bosne i Hercegovine, koja će početi u 12.00 sati. Tako će rektori svih javnih bh. univerziteta biti gosti i na promociji naših doktora nauka. Ove godine promovišemo sve doktore nauka sa Pravnog fakulteta – ističe Duraković.

ČITAJ JOŠ:  Zeničanin žrtva prevare: Objavio oglas na OLX-u, javila mu se na Viberu, ostao bez blizu 2.000 KM

Tog će dana, dodaje, biti dodijeljene i nagrade “Povelja rektora”, za najuspješnije studente prvog i drugog ciklusa, dok će nagrade “Povelja dekana” biti dodjeljivane na promocijama matičnih fakulteta.

– Povodom 21. godišnjice našeg univerziteta i povodom 100. godina od rođenja rahmetli Kemala Kapetanovića, po kojem Metalurški institut u Zenici nosi ime, 27. oktobra bit održana i tribina, koja će za temu imati prošlost, sadašnjost i budućnost MI “Kemal Kapetanović”- najavljuje rektor Duraković.

Promocija i dodjela diploma održat će se na matičnim fakultetima, u sljedećim terminima: Filozofski fakultet od 18. – 22. oktobra, svaki dan po odsjecima i sa početkom u 10.00 sati; Politehnički fakultet 19.oktobra u 16,30 sati; Metalurško-tehnološki fakultet 20. oktobra (srijeda) u 10.00 sati; Mašinski fakultet 20. oktobra (srijeda) od 16.30 do 17.30 sati; Ekonomski fakultet 21. oktobra (četvrtak) u 10.00 sati; Medicinski fakultet 22. oktobra (petak) u 12.00 sati; Pravni fakultet 22. oktobra (petak) u 11.00  sati te Islamski pedagoški fakultet 23. oktobra (subota) u 10.00 sati.

ČITAJ JOŠ:  ZENICA: Sa Ormana ukradeni kosilica, trimer, antifriz...

GODISNJICA
MARKETING