Zenički vatrogasac skočio u hladnu rijeku i spasio sugrađanina: “Okrenuo sam ga na stranu, nakon čega je izbacio vodu iz pluća”

Kemal Šestić
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica još jednom su pokazali spremnost i maksimalnu opredijeljenost kako su 24 sata na raspolaganju građanima, a posljednji herojski čin dogodio se u noći sa nedjelje na ponedjeljak kada je u rijeku Bosnu pao Zeničanin.

Policajci su, nešto iza ponoći, dobili dojavu da je nepoznati muškarac u rijeci Bosni na lokalitetu oko Stare pijace. Već nakon svega minutu od dojave, zenički vatrogasci bili su na licu mjesta.

Heroj ove priče je vatrogasac Kemal Šestić koji je skočio u rijeku da spasi svog sugrađanina, a kojeg je nosila rijeka Bosna. U razgovoru za portal „Avaza“ priča nam kako je najprije dojava bila da je sugrađanin „zapao“ na Bulevaru u rijeci.

ČITAJ JOŠ:  Hiljade autoprijevoznika napustile BiH

– Kada smo došli na lice mjesta, policija nam je posvijetlila rijeku i ugledali smo muškarca na sredini rijeke. Čas je bio na vodi, čas pod vodom. Tada smo shvatili da se ne radi o intervenciji spašavanja zaglavljene osobe – priča nam Šestić.

Potom je, govori, instinktivno počeo trčati nizvodno dok je razmišljao kako najprije doći do utopljenika. 

– Smijer utopljenika mijenjao se iz sekunde u sekundu. Kada smo došli na most kod Lamele, trčeći sam sišao niz stepenice do rijeke, a potom sam razmišljao na koji način je najbolje prići utopljeniku dok mi se približavao. 

ČITAJ JOŠ:  Fotografije iz motela razotkrile dilere

Ušao sam u rijeku i shvatio sam da ne pruža nikakav otpor. Uhvatio sam ga i izvukao na obalu, a onda sam shvatio da mu je potreban znak. Okrenuo sam ga na stranu, nakon čega je izbacio vodu iz pluća – govori nam Šestić.

Zatim su se pojavili i policajci, a svi zajedno ustanovili su kako je sugrađanin počeo da diše, odnosno da je dobro. Šestić ne krije da je ponosan na činjenicu da je spasio jedan život.

ČITAJ JOŠ:  Gradonačelnik Kasumović se vakcinisao i zamolio građane da budu odgovorni (VIDEO)

– Ubzro je došla i hitna, koja je sugrađaninu ukazala neophodno ljekarsku pomoć. Kada sam se vratio u Vatrogasni dom i kada su se slegli utisci, shvatio sam šta sam zapravo uradio. Jedan prelijep osjećaj i emocija kada ste svjesni da ste spasili život, ali i pokazali da se u službi građana – zaključuje Šestić.

GODISNJICA
MARKETING