Zeničko orjentaciono takmičenje ZOT

Podijelite vijest

timthumb

U periodu od 11. do 13.04. u Zenici je održano prvo međunarodno Zeničko orjentaciono takmičenje „ZOT“. Takmičenje se odvijalo na stazi od Zenice do Smetova, a na planini Smetovi je bio stacioniran kamp u domu izviđača i radio-amatera.

Učešće na takmičenju uzelo je 8 ekipa iz 7 mjesta i gradova: Subotica (Republika Srbija), Sarajevo, Prijedor, Bijeljina, Tešanj, Nemila, i Doboj Istok. Svečano otvorenje takmičenja je upriličeno ispred gradske Arene Zenica, a nakon što su svi učesnici uspješno prošli stazu u kampu ih je dočekala večera te kulturno zabavni program.

Čast da proglasi pobjednika i uruči nagrade pripala je Asji Šarić načelnici takmičenja i Draganu Ivankoviću starješini takmičenja, a proglašenje je obavljeno 13.04. sa početkom u 09:30h. Plasman ekipa:  1. mjesto – OI „Igman 92“ Hrasnica 2. mjesto – OI „Safet Ribić“ Nemila 3. mjesto – OI „Spartak“ Subotica Takmičenje je svečano zatvorio predjsjednik Saveza izviđača općine Zenica gospodin Edin Šarić, koji se zahvalio ekipama na učešću te ih pozvao da se pridruže zeničkim izviđačima kako na svim narednim akcijama tako i na ovom takmičenju i naredne godine.

Do slijedeće izviđačke akcije.

Izviđački pozdrav: Z-D-R-A-V-O!