ZENIČKO UTOČIŠTE OD SVAKODNEVNICE: Snimljena pjesma posvećena Randersu

ZENIČKO UTOČIŠTE OD SVAKODNEVNICE: Snimljena pjesma posvećena Randersu

600984_468495809893831_1973961010_n

Veliki broj Zeničana svakodnevno u više navrata odluči posjetiti atraktivni i urbani Caffe bar Randers koji pored svoje lokacije i ugodnog osoblja svojom uređenošću i toplinom privlači svakog gosta. Ispunjenost ovog objekta do posljednjeg mjesta od njegovog otvaranja u jutarnjim satima pa sve dok radno vrijeme ne završi dovoljan je pokazatelj da su Zeničani prepoznali mjesto na kome mogu potražiti opuštanje uz prihvatljive cijene u krugu svojih prijatelja.

Ono čime se rijetko koji objekat u gradu može pohvaliti, a što je slučaj Randersa, jesu i posjete gostiju iz drugih bh. gradova koji su svratili u prelijepu Zenicu. Ljetna bašta objekta koja se proteže uz rijeku Bosnu u vrućim ljetnim danima pravo je rješenje za predstojeće visoke temperature. Koliko je zenički Randers popularan i glavno mjesto na kojem se Zeničani okupljaju i druže uz piće dokazuje i pjesma koja je posvećena pomenutom objektu, a koju su uradili momci iz grupe DKZ. Pjesma posvećena zeničkom objektu prvi je slučaj da se neki zenički objekat otpjeva u pjesmi a što na jedan drugačiji, originalan, način sugeriše zašto je ovo zeničko utočište od svakodnevnice broj jedan u gradu. 

Naime, klub Djeca Kolodvora ZE koji egzistira već nekoliko mjeseci a čiji su članovi Sandro Šantić, Dino Hodžić, Darjan Gabor, Sofić Amar, Adi Keserović, Suad Baručija… i najmanje još 70 mladih ljudi iz Zenice odlučili su se prošlog mjeseca snimiti pjesmu pod nazivom Randers Wu. Pjesma govori upravo o tim ljudima i njihovom načinu života zajedno sa onima koji trenutno nisu u BiH, a upravo tri člana grupe DKZ su i dugogodišnji konobari Randersa. Upravo snimanje pjesme posvećene Randersu jedna je vrsta zahvalnosti za sve lijepe trenutke koje je ovim momcima pružio Randers i koji su se upravo tamo desili.

Momci iz DKZ-a planiraju i ekranizovanje ove pjesme čije su pripreme u toku, a realizacija se očekuje uskoro. Kako nam priča naš sagovornik i član grupe DKZ, Dino Hodžić, do sada su uradili dvije pjesme, planiran je i treći dio koji će zaokružiti trilogiju. 

Definitivno će mnoštvo najljepših trenutaka u predstojećem ljetu biti zabilježeno upravo u Randersu koji je pravo utočište za sve one koji se odluče na bijeg od tegobne svakodnevnice i predah od terora monotonog, iscrpljujućeg rada i nametnutih obaveza u bezbijednom okruženju svojih prijatelja i poznanika. 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica