Portal 072info

Zenicu napušta don Anto Ledić

Nakon devet godina provedenih u Zenici, na čelu ovdašnjeg Katoličkog školskog centra Sveti Pavao i Odbora za međureligijsku saradnju, don Ante Ledić, dekretom kardinala Vrhbosanskog, Vinka Puljića, dobio je novu župničku službu u Novom Travniku.

Njegov ispraćaj na novu dužnost i inauguracija don Ivana Lovrića kao novog ravnatelja u Katoličkom školskom centru Sveti Pavao, održana je danas pred monsinjorom Lukom Tunjićem, generalnim vikarom Vrhbosanske nadbiskupije, a u prisutsvu zvanica i gostiju okupljenih u ovom Školskom centru.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Posljednjih devet godina u našem Centru uvijek ćemo se sjećati samo u pozitivnom smislu, jer je don Ledić kao ravnatelj donio novi dinamizam i ogroman entuzijazam, učunivši mnogo toga za ovaj Centar, naglasio je danas Dragan Gavran, direktor Gimnazije u Katoličkom školskom centru.

-Ja se nadam da ću svojim radom u saradnji sa svima vama nastaviti onim lijepim putem, kojega su dosadašnji ravnatelji uspjeli zacrtati i ostvarivati, poručio je danas novi ravnatelj Centra u Zenici don Ivan Lovrić, koji je svoj rad i započeo u zeničkoj župi Svetog Josipa 94. godine.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Za doprinos u osnivanju i radu Odbora za međureligijsku saradnju u Zenici, danas je don Anti Lediću uručena Zlatna plaketa Međureligijskog vijeća BiH.

RTVZE

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME