Portal 072info

Ženska košarka ipak živi u Zenici!

Nakon odustajanja od takmičenja u Prvenstvu BIH, gdje će Zenica po prvi put nakon dugo godina ostati bez svog predstavnika, ovih dana izuzetno je radno u košarkaškom ženskom klubu Čelik. Nakon što se određeni broj igračica BH starta priključio ekipi Čelika i tako popunio roster u kadetskom i juniorskom uzrastu, u dogovoru predstavnika dva kluba odlučeno je da pomenuti klubovi izvrše fuziju.

To znači da će sve djevojčice BH starta u buduće nastupati za Čelik. Roditelji su sa odobravanjem prihvatili ovo rješenje i nema sumnje da će se u Zenici vrlo brzo ponovo igrati seniorska košarka, a za nekoliko godina sigurno će se ponovo slaviti i titule. U narednoj sezoni klub će se takmičiti u Ligi mladih sa pionirskim, kadetskim i juniorskim sastavom.

kzk

Ekipa je zvanično počela sa trenažnim procesom u srijedu uvečer, a sa mladim djevojčicama će raditi trener Almir Omerčević. Klub je poduzeo sve neophodne pripremne radnje kako bi sve selekcije imale adekvatne uslove za rad.
Nema sumnje da će još biti razloga za slavlje kada je ženska košarka u pitanju.

Na kraju iz košarkaškog ženskog kluba Čelik pozvali su sve mlade košarkašice ukoliko žele da im se pridruže, da dođu svaki radni dan u sportsku dvoranu Arena u 18,30 sati gdje će se obaviti testiranja i selekcija igračica. Dođite, pridružite nam se i budite dio šampionske priče.

KŽK Čelik je klub koji svim mladim košarkašicama nudi mogućnost razvoja i usavršavanja košarkaške igre, te vas iz tog razloga pozivamo da nam se pridružite.

 

sportzdk.ba

Podijelite članak