Ženska košarkaška reprezentacija BiH od 30. maja do 4. juna na pripremama u Mostaru

5 11
Podijelite vijest

U prostorijama Sportskog saveza Grada Mostara danas je održan sastanak povodom dolaska ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine na pripreme u Mostar, a u sklopu priprema za odlazak na Evropsko prvenstvo. Delegaciju KSBiH su predvodili Amer Čolan, generalni sekretar, Vedran Princ, direktor svih muških reprezentativnih selekcija i svima dobro poznato ime u svijetu košarke Razija Mujanović, tim menadžer ženske košarkaške reprezentacije BiH.

Uspješna sportska priča

U ime Sportskog saveza sastanku su prisustvovali predsjednik Senad Kevelj, generalna sekretarka Mirjana Bošnjak i Dženan Šuta, viši sportski menadžer, dok je u ime Gradske uprave Grada Mostara sastanku prisustvovao načelnik Odjela za društvene djelatnosti Božo Ćorić.

– Prije svega, sve zahvale Gradu Mostaru i Sportskom savezu na iskazanoj želji da ugostite žensku košarkašku reprezentaciju BiH. Ovo je treći put da će reprezentacija BiH uzeti učešće na EP i smatramo da smo stekli dobre preduvjete za kontinuitet rezultata u budućnosti, s obzirom na to da imamo jako mladu i talentiranu ekipu igračica, a ovom slučaju i vi postajete dio vjerujemo jedne uspješne sportske priče – kazao je generalni tajnik Amer Čolan.

Proslavljena košarkašica Razija Mujanović kazala je kako je poseban osjećaj kada nakon igračke karijere uspijete u nekoj drugoj ulozi u reprezentaciji i doprinesete odlasku na smotru najboljih reprezentacija u Europi.

Vedran Princ istaknuo je kako mu je drago što će se ženska reprezentacija pripremati u Mostaru, a nada se da će iz Grada na Neretvi ponijeti potrebnu energiju za kvalitetan rezultat.

– U Sportskom savezu stojimo na raspolaganju svim klubovima kojima pružamo maksimum podrške u njihovim svakodnevnim aktivnostima. Posebno nam je drago kad možemo doći u priliku da u našem gradu ugostimo najbolje sportaše ove zemlje, kao što je u ovom slučaju ženska košarkaška reprezentacija BiH. Siguran sam da ćemo biti dobri domaćini i da će bh. igračice biti zadovoljne nama kao domaćinima ali i ljepotama našeg grada te da će zadovoljne otići na prvenstvo Europe – kazao je predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Senad Kevelj.

Prigodni pokloni

Načelnik Ćorić je u svoje i ime mostarskog gradonačelnika Marija Kordića čestitao na plasmanu košarkašica na EP, te se zahvalio na dolasku delegacije KSBiH u Mostar.

– Grad Mostar i Sportski savez imaju dobru komunikaciju i nije bilo nikakvih smetnji da ukažemo gostoprimstvo najboljim košarkašicama da dio priprema pred odlazak na EP urade upravo u Mostaru. Vjerujem da će to potaknuti mnoge djevojčice, ali i dječake da krenu trenirati košarku u Mostaru – kazao je Ćorić.

Prilikom današnjeg susreta, Vedran Princ uručio je Senadu Kevelju dres s potpisima igrača muške košarkaške reprezentacije BiH, dok je Razija Mujanović načelniku Boži Ćoriću uručila dres s potpisom reprezentativke Jones.

Reprezentacija će u Mostaru boraviti od 30. maja do 4. juna.


Podijelite vijest