ŽENSKI RUKOMET: Čelik Junior protiv Holanđanki u četvrtak!

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

936462_603961436315016_1437311087_nIako već dugi niz godina mnogi klubovi u našoj Bosni i Hercegovini ženski rukomet potiskuju želeći ga u potpunosti “istrijebiti” i dalje postoje oni kojima je mladost i ovaj sport na prvom mjestu.

Svima već dobro poznata škola rukometa “Čelik Junior” iz Zenice koja od svog postanka brine o svim mladim kategorijama sada prelazi na nivo više. Od svojih, nešto starijih igračica pravi seniorski tim, ali isti je slučaj i u muškoj selekciji gdje oni, nešto pojačani sa iskusnijim igračima odlaze na takmičenja širom Europe, ali i osvajaju zavidna mjesta.

Ženski rukometni klub u sklopu škole rukometa “Čelik Junior” na turniru u Luxemburgu osvojio je drugo mjesto što je za veliku pohvalu. Ovo je samo jedan od pokazatelja koliko treneri i uprava ove škole ulažu u djecu. Svoje dragocjeno vrijeme ulažu u njih, ali kako kažu ne žale niti jednog trenutka, jer šta više vrijedi od osmjeha na dječijim licima u trenutku preuzimanja zlata!

VAKO_Dames_1_def[1] (1)U četvrtak djevojke očekuje utakmica protiv ženskog rukometnog kluba “Vako” iz Holandije. Vako je seniorski tim koji bilježi jako dobre rezultate, naročito u posljednje vrijeme. Međutim, smatramo da će djevojke iz Čelik Juniora dati dobar otpor i hrabro parirati u utakmici koja slijedi.

Ovim putem pozivamo sve one koji su u mogućnosti da dođu u četvrtak u dvoranu Bilmišće i daju podršku djevojkama ove škole koje će nakon ove, prijateljske, utakmice krenuti u dalja osvajanja na Europskoj rukometnoj sceni.

Naravno, kao i uvijek do sada ULAZ JE SLOBODAN!