ŽENU ISKASAPIO ZBOG PORUKA I KONDOMA: Nenad je ubio Dajanu dok su djeca spavala, pa njeno tijelo stavio u fioku kreveta

Nenad Dajana
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Nenad Lazarević (26) iz Krušeljeva kod Žabara, osuđen je u ponedeljak na dožovotnu robiju u Austriji jer je 20. marta, u Slacburgu, nožem ubio svoju suprugu Dajanu (22)!

Kako navode lokalni mediji, Nenad je Dajanu brutalno ubio nakon što je u njenom telefonu otkrio poruke koje je razmjenjivala s ljubavnikom, a mađu njenim stvarima našao je, navodno, i kondome koji nisu njegovi.

Nenad je svoju suprugu svirepo ubio nožem i to u trenutku dok su u sobi pored bile njihove kćerke stare sedam mjeseci i tri godine! Nakon što ju je ubio, pomahnitali muškarac je tijelo svoje supruge stavio u fioku kreveta i pozvao dadilju da se pobrine za njihovu djecu, a on je otišao u policijsku stanicu i predao se.

Austrijski mediji prenose da je Nenad u ponedjeljak doveden u sud u Salcburgu vezan lisicama, u pratnji dva policajca. Sudija je u obrazloženju presude istakao da su Dajana i on prije zločina bili u lošim odnosima i da je ona htjela da ga ostavi.

  • Optuženi je 20. marta došao u stan kod Dajane, htio je da se pomire i nastave zajednički život. Ona je tada pristala da povuče zahtjev za razvod koji je ranije podnijela, ali je on iste večeri u njenom telefonu pronašao poruke koje je razmjenjivala s drugim muškarcem. U porukama je pisalo da je ona namjeravala čak i da se uda za tog muškarca nakon što se razvede od Nenada. Optuženi je potom u jednoj fioci u stanu našao kondome koji nisu pripadali njemu – rekao je sudija i dodao:
  • Optuženi je u naletu bijesa pitao Dajanu zašto ga laže i zašto se pretvara da je sve normalno između njih, a onda mu je rekla da će zvati policiju i da im kćerke spavaju u susjednoj sobi. Nenad je tada više puta udario Dajanu u lice, a ona ga je ujela za prst. On je zatim uzeo keramički nož iz fioke i ženu nekoliko puta isjekao po vratu. Kada je Dejana pala, optuženi je uzeo drugi nož i njime tri puta ubo ženu u grudi.
ČITAJ JOŠ:  Poznat identitet Zeničanina koji se utopio sinoć u rijeci

Prema sudijinim riječima, on je potom tijelo stavio u fioku kreveta i očistio krv s noževa.

– Onda je pozvao dadilju da dođe i pričuva djecu, lažući je da njegovoj ženi nije dobro i da mora da je odveze u bolnicu. Potom se odvezao do policijske stanice, gdje je stajao nekoliko sati, a potom je odlučio da uđe unutra i sve prizna.

Inspektorima je do detalja priznao zločin i rekao da se kaje. Međutim, uprkos tome sudija ga je osudio na doživotnu robiju.

Nenadov branilac Mihael Hofer rekao je da presuda nije konačna i da će se žaliti na nju.

– Nenadov odnos sa Danijelom je bio veoma komplikovan. Njeni rođaci su od početka bili protiv njihovog braka. Dajanina porodica nije došla na vjenčanje, a poslije su joj našli drugog muškarca. Sve je to dovelo do tenzija u braku – rekao je advokat.

ČITAJ JOŠ:  Mrtav muškarac na autobuskoj stanici u Doboju, uviđaj u toku

S druge strane, Stefan Rider, advokat koji zastupa porodicu žrtve nije želio da komentariše presudu, ali je dodao da je sud naložio da Nenad Dajaninim kćerkama i roditeljima mora da isplati 100.000 evra odštete.

– Mora da plati po 30.000 evra odštete dvjema kćerkama koje sada žive kod babe i djede po majci. Takođe, Dajaninim roditeljima mora da isplati po 20.000 evra – rekao je on.

Kako su za Blic nakon zločina pričali prijatelji ubijene mlade majke, Nenad joj je stalno prijetio da će je “ubiti kao kokošku”.

Dajana je, kako saznajemo, početkom ove godine podnijela zahtjev za razvod braka od Nenada zbog višegodišnje torture koju je od njega trpela. U decembru prošle godine Nenad je nasrnuo i na nju i na njene roditelje i nakon toga, u februaru ove godine, sud u Salcburgu propisao mu je zabranu prilaska.

– Oni su ipak nastavili da se sastaju. Dajana je čak željela da povuče zahtev za razvod, ali su se tome protivili njeni roditelji. Kobne večeri oni su se sastali da bi mu ona to rekla, međutim sukobili su se i on je izbo nožem u vrat i grudi – kaže izvor Blica upoznat sa slučajem.

ČITAJ JOŠ:  NEZVANIČNO: Gačić lociran policija mu za petama

Samo mjesec dana prije ubistva, njemu je bila izrečena zabrana prilaska Dejani.

On je u više navrata maltretirao svoju mladu suprugu od februara do decembra 2020. godine. Tukao ju je i redovno gušio. U presudi iz februara navodi se da joj je više puta prijetio ubistvom. Govorio joj je da će je zaklati, da nema problem da joj naudi i da je “ubije kao kokošku” – pišu austrijski mediji.Oni ukazuju i da je nasilje koje je Danijela trpila otkriveno na porodičnoj proslavi 25. decembra 2020. godine.

– On se na proslavi napio i iz džepa je izvukao nož i nasrnuo na njenog brata i prijetio mu ubistvom. Tada je udario i Dajaninu majku, a na kraju i njenog oca koji je pokušavao da mu uzme nož. Svi članovi ove porodice su skočili da ga obuzdaju, a na kraju su ga zaključali na balkon dok nije stigla policija – prenose austrijski mediji.

Ubio ja, pa na njenom profilu ostavio poruku

“Počivaj u miru srce moje”, napisao je na Fejsbuk profilu mlade supruge koju je brutalno ubio nožem i to onda kada za zločin još niko nije znao. Nakon toga Nenad se predao policiji i ispričao im da je nakon svađe Danijelu izbo nožem, piše Blic.

GODISNJICA
MARKETING