Ženu nasred gradske plaže ugrizla zmija: Bilo je jako puno krvi

Odlazak na plažu prošle sedmice jedna Rumunka sa splitskom adresom neće tako skoro zaboraviti. 

Naime, otišla se okupati na Žnjan, a nije ni sumnjala da svega nekoliko metara od mora nalazi zmija. Dogodilo se to u neposrednoj blizini tamošnjeg kafića.

– Sunčala sam se u kupaćima, a onda mi je zazvonio mobitel i odlučila sam povući se u hladovinu obližnjeg drveta. Pričala sam, a onda sam samo odjednom osjetila jaku bol. Kada sam pogledala nogu vidjela sam zmiju koja bježi u obližnji grm – govori Monika za Dalmaciju danas koja već neko vrijeme radi u Splitu.

Ugrizla je ravno u venu

– Bilo je jako puno krvi. Ispostavilo se da me je zmija ugrizla ravno u venu. Tada me od adrenalina nije ništa boljelo. Uspjela sam ući u auto i odvesti se u bolnicu.

Nakon pregleda, doktor mi je rekao da se ne radi o otrovnoj zmiji nakon čega mi je laknulo. Problem je što me zmija ugrizla ravno u žilu i zbog čega je bilo tako puno krvi. Također mi je dezinficirao ranu pošto zmijini zubi mogu biti puni bakterija – priča Monika, posebno pohvaljujući ljubaznost i profesionalnost liječničkog osoblja u splitskoj bolnici.

Iako se nije radilo o otrovnici, uslijedilo je veliko oticanje noge.

Noga joj bila otečena

– Danima nisam mogla stati na nogu. Noga mi je bila duplo veća od normalne veličine. Moram kazati da je sve to vrijeme vraški boljelo. Evo sada, desetak dana nakon ugriza, konačno dolazim sebi i mogu se vratiti svojim redovnim obvezama – govori nam Monika.

Liječnici nisu uspjeli po ugrizu zaključiti o kojoj vrsti zmije se radi, no u svakom slučaju, i ovaj događaj nam govori da opreza nikada nije dosta, pa čak ni popularnoj gradskoj plaži.