AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Crna Hronika
Kurbani 2021

Luka Lovre (40) iz Banje Luke sproveden je u Okružno javno tužilaštvo zbog sumnje da je pokušao ubiti svoju nevjenčanu suprugu T. P.

Kako saznaje “Avaz”, Lovre je uhapšen u subotu nakon što je sebe i T. P. polio benzinom u njihovom stanu u banjalučkom naselju Mejdan, a potom je upalio upaljač prijeteći da će oboje zapaliti. Uplašena žena je pobjegla je u kupatilo i počela da doziva pomoć.

– Jedan policijski službenik, koji stanuje u istoj zgradi, oko 19.40 časova je čuo ženski glas kako doziva upomoć. Sve je prijavljeno policiji i u stanu su zatečeni L. L. i T. P. Ubrzo je utvrđeno da je on oboje polio benzinom i prijetio da će ih zapaliti – kaže izvor blizak istrazi.

Pojašnjava da je Lovre uhapšen i cijeli slučaj je dokumentovan kao nasilje u porodici. Međutim, tužilaštvo je krivično djelo prekvalifikovalo u pokušaj teškog ubistva. Uz izvještaj o počinjenom djelu Lovre je jutros sproveden na saslušanje u Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci i očekuje se da će mu biti predložena mjera jednomjesečnog pritvora.

Lovre je nakon hapšenja pokazivao znakove psihičke nestabilnosti zbog čega je smješten na Psihijatrijsku kliniku u Banjoj Luci. Tu je pokušao pokušao da naudi sam sebi, pa je čak morao biti vezan.