Ženu šokirale cijene u pekari u Njemačkoj: “Pogledajte šta sam platila 16.5 maraka”

Prije nekoliko godina svježa peciva u njemačkim pekarama nisu koštala više od 30 centi. No, zbog rata u Ukrajini, energetske krize i inflacije cijene pekarskih proizvoda su značajno porasle.

Kako navode njemački mediji, žena je pobjesnila zbog cijena u pekarama nakon što je nedavno kupila nekoliko peciva od provjerenog pekara.

Na društvenim mrežama objavila je da je kupila šest peciva, a nakon toga je ostala potpuno iznenađena koliko je novca morala izdvojiti za njih.

Klijentica je javno objavila svoj račun na društvenoj mreži X.

“Šest peciva 8,46 eura (16,5 KM). “Svjedočit ćete trenutku kada sam odlučila više ne kupovati peciva u pekari”, napisala je žena.

Tačnije, na njenom su računu bila peciva od sira po 1,47 eura (oko 3 KM), “Bolle Hell” za 1,35 eura (oko 2,70 KM) i dvije “Bolle-Karotte”.

Frustrirana žena je za svojih šest peciva morala platiti 8,46 eura. To odgovara prosječnoj cijeni od 1,41 eura po pecivu, navodi Fenix-Magazin

Definitivno previše, smatra žena. Nažalost, ona nije jedina koju ljute ove cijene. Njen je tweet sada stigao do 450.000 osoba. Neki se korisnici slažu s njom i iznose vlastita iskustva.

Za sve one koji se nadaju da će cijene u pekarama ponovno pojeftiniti, stvari stoje loše. Stručnjaci trenutačno pretpostavljaju da će kupnja peciva u pekarama 2024. dodatno poskupjeti.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE