ŽENU ŠTIKLA ODVELA U ZATVOR: Bila je dugačka čak 13 cm, njome 25 puta udarila svog partnera

Podijelite vijest

AnA-Trujillo

Sud u Houstonu osudio je u petak na doživotni zatvor Teksašanku Anu Trujillo (45), zbog ubojstva partnera u njegovu stanu, počinjenog štiklom dugom 13 centimetara.

Trujillo je na suđenju kazala da nije kanila ubiti Alfa Stefana Anderssona (59), znanstvenika i profesora na Sveučilištu u Houstonu. Rekla je da je ubojstvo počinila u samoobrani, što proturiječi činjenici da je Andersson uboden štiklom u glavu i u predio vrata čak 25 puta, prenio je BBC.

Državni odvjetnik pozvao je porotu da Anu Trujillo osudi na kaznu doživotnog zatvora, maksimalnu kaznu predviđenu za ubojstvo, uz objašnjenje da je optužena ubila Anderssona, a potom pokušala uništiti njegov ugled tvrdnjama da ju je zlostavljao.

Obrana je tvrdila da je Ana Trujillo ubila Anderssona pokušavajući od njega pobjeći nakon svađe tijekom koje se on s njom pokušao fizički obračunati.

Tužiteljstvo je na suđenju iznijelo dokaze prema kojima Trujillo nakon ubojstva nije imala nikakvih ozljeda, što njezini odvjetnici opovrgavaju, a Andersson je, pokazalo se, imao ozljede na šakama zadobivene u nastojanju da se obrani.

Nakon četverosatnog vijećanja porota je prihvatila argumente tužiteljstva, a ne obrane koja je tvrdila da je posrijedi bio zločin počinjen u afektu za koji bi osuđena dobila maksimalnu kaznu od 25 godina zatvora.

Index.hr