Žepče će biti veliko saobraćajno čvorište, kroz općinu planirane dvije autoceste

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Prije nekoliko dana u Žepču je održan sastanak o temi izgradnje autoceste na Koridoru 5C. Zapravo, kako je rečeno, Žepče bi u budućnosti trebalo biti važno čvorište, jer je, osim Koridora, iz te općine planirana i gradnja autoceste do Tuzle.

Sastanku su, između ostalih, prisustvovali v. d. direktora “Autocesta FBiH” Elmedin Voloder i federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić, a prisutnima se obratio i načelnik Mato Zovko, koji je izrazio zadovoljstvo početkom radova na izgradnji Koridora 5C na prostoru Općine Žepče.

ČITAJ JOŠ:  Teška saobraćajna nesreća na M-17, ima povrijeđenih

Ministar Martić je kazao da ministarstva neće biti prepreka za realizaciju projekata te je ponudio maksimalan angažman u procesu izgradnje autoceste na Koridoru 5C kroz općinu Žepče.

Pored navedenog, pomenuo je i izgradnju autoceste Žepče – Tuzla, koja je posebno zanimljiva jer će interregionalno čvorište ove dvije autoceste biti na prostoru Žepča.

Voloder je prisutne upoznao o trenutnim aktivnostima na izgradnji Koridora, među ostalim da je izabran projektant za izradu glavnog projekta Ozimica – Poprikuše.

ČITAJ JOŠ:  U Žepču srušeno Spomen- obilježje poginulim pripadnicima HVO-a 
GODISNJICA
MARKETING