Žepče će biti veliko saobraćajno čvorište, kroz općinu planirane dvije autoceste

F26E9F22 DABB 4EF4 BC30 95154654E74A
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Prije nekoliko dana u Žepču je održan sastanak na temu izgradnje autoceste na Koridoru 5C. Zapravo, kako je rečeno, Žepče bi u budućnosti trebalo biti važno čvorište, jer je osim Koridora, iz te općine planirana i gradnja autoceste do Tuzle.

Sastanku su, između ostalih, prisustvovali v.d. direktor “Autocesta FBIH” Elmedin Voloder i federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić, a prisutnima se obratio i načelnik Mato Zovko, koji je izrazio zadovoljstvo početkom radova na izgradnji Koridora 5C na prostoru Općine Žepče.

ČITAJ JOŠ:  Vijećnik u GV Zenica imao “sudar”: Autom udario u putnu torbu, ispala iz autobusa

Ministar Martić je kazao da Ministarstva neće biti prepreka za realizaciju projekata te je ponudio maksimalni angažman u procesu izgradnje autoceste na Koridoru Vc kroz Općinu Žepče.

Pored navedenog pomenuo je i izgradnju autoceste Žepče-Tuzla koja je posebno zanimljiva jer će interregionalno čvorište ove dvije autoceste biti na prostoru Žepča.

Voloder je prisutne upoznao o trenutnim aktivnostima na izgradnji Koridora, među ostalim da je izabran projektant za izradu glavnog projekta Ozimica-Poprikuše.

GODISNJICA
MARKETING