Portal 072info

Žepče postaje proizvodna sila, gradi se i četvrta tvornica u industrijskoj zoni “Polja”

Dvadeset godina iskustva ima Mato Zovko u vođenju općine Žepče kao njezin načelnik. Svoj prvi mandat osvojio je 1995., a ovaj sadašnji šesti je u karijeri tog člana HDZ-a BiH. Žepče je mala općina, no posjeduje veliki potencijal za gospodarski razvoj, o čemu za Večernji list govori načelnik Mato Zovko u povodu Dana općine koji se obilježava 14. listopada.

Na prošlogodišnjim izborima osvojili ste šesti mandat, što ste ostvarili u protekloj godini i koji je vaš plan rada za sljedeće tri godine?

– Radio sam u skladu s općinskom strategijom razvoja i programom kapitalnih investicija planirao realizirati prioritetne projekte. Također je planirano omogućiti izgradnju novih tvornica u industrijskoj zoni “Polja” te ostalim područjima, izgraditi novu školu i ambulantu u Ozimici, školsku dvoranu u Begovu Hanu, donijeti novi regulacijski plan za “Novo Žepče”, graditi desnoobalni kolektor, nastaviti s poticajima i slične projekte. Nije prošla ni godina dana, a jedna je tvornica pri kraju izgradnje, dok su na drugoj počeli radovi. Škola u Ozimici je završena, školska dvorana u Begovu Hanu je pri kraju, desnoobalni kolektor se gradi. Uglavnom, dinamika radova je iznad svih očekivanja.

Vecernji.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box