ZEPS 2015: Uz mnoštvo noviteta sve spremno za 22. Generalni bh. sajam

ZEPS 2015: Uz mnoštvo noviteta sve spremno za 22. Generalni bh. sajam

U povodu održavanja 22. Generalnog bh. sajama ZEPS 2015 danas je u prostorijama direkcije RMK Prometa održana preskonferencija na kojoj su se obratili direktor sajma Vedad Šestić i direktor sajma ZEPS Intermetal Safet Haračić.

“Ono što je najvažnije za ove manifestacije jeste da ove godine smo napravili jedan iskorak u suzbijanju viška prostora i drugih dijelova koje opterećuju sajam. Odlučili smo da sredimo probleme koje je nametnula privreda. Ono na šta ćemo obraćati pažnju jeste ekologija, poljoprivreda, metalna industrija i ostale najvažnije grane. Uspjeli smo prikupiti nekoliko firmi koje se bave ovim djelatnostima, te omogućiti pripremu platforme za naredne sajmove”, istakao je direktor Generalnog bh. s ajma ZEPS 2015 Vedad Šestić.

Kako su istakli organizatori, Bosna i Hercegovina je i dalje interesantno tržište za privrednike, te i dalje može sarađivati sa zemljama iz regije i svijeta.

Ove godine na Sajmu ZEPS predstavit će se  500 izlagača iz 25 zemalja na prostoru od 10.000 m2.

Na ovogodišnjem sajmu uporedo će se održati i 12. Međunarodni sajam Intermetal 2015 na kojem će se predstaviti 72 izlagača iz 10 država.

“Ove godine sajam Intermetal bilježi blagi porast kod privrednika, a posebnu pažnju i posebnu prezentaciju predstavit će firma UNIKOMERC iz Mostara. U predstojećim danima sajma razgovarat će se o raznoraznim temama iz nekoliko oblasti u saradnji sa Vanjskotrgovinskom komorom BiH” dodao je Safet Haračić, direktor Sajma ZEPS Intermetal.

U petak, 09. 10. iza hale A sajmišta u Zenici pred samo zatvaranje Sajma, organizatori su pripremili koncert dvije zeničke grupe Nemoguće vruće i Unplugged Nesh, što je novina ove godine, a što je omogućeno i za sve ljubitelje muzike i posjetioce Sajma.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica