Portal 072info

ZEPS 2017: Očekuje se dolazak oko 500 izlagača iz BiH i inozemstva

Generalni bh. sajam ZEPS 2017., koji će ove godine 24. put biti održan od 3. do 7. oktobra na Kamberovića polju u Zenici, trebao bi okupiti oko 500 izlagača iz BiH i inozemstva.

Organizatori ističu da se broj prijava povećava iz dana u dan te da je već 4 posto više prijavljenih nego u isto vrijeme prošle godine. Na prostoru od 18.000 kvadratnih metara bit će osam hala u kojima će biti predstavljeni proizvodni programi i usluge iz poljoprivrede, prehrane, turizma, drvne industrije, informatike, građevinarstva, energetike.

Stručna saradnica za marketing sajma Snežana Jonjić kaže da prijave za učešće na sajmu još stižu, a najveći intenzitet očekuje se u prvoj polovini septembra, nakon godišnjih odmora.

– I ove godine skoro polovina učesnika sajma dolazi izvan granica naše zemlje, što će potvrditi i učvrstiti međunarodni karakter ove privredne smotre. S obzirom na to da je ZEPS opći sajam, na njemu će se predstaviti privredni subjekti iz gotovo svih grana, a prednjače prehrana, turizam, građevinarstvo, energetika i uslužne djelatnosti – kaže Jonjić.

Posjetioci će, dodaje, moći vidjeti najnovija domaća i inozemna tehnološka dostignuća. Veliki interes za promociju pokazali su proizvođači peći na čvrsta i druga goriva pa će u tom segmentu biti jaka konkurencija.

– Osim pojedinačnih izlaganja, privrednici će biti predstavljeni i u kolektivnim nastupima. Očekujemo kvalitetno predstavljanje privrednika Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore, a nakon dvije godine i Češke, te kontinuirani nastup preko Hrvatske obrtničke komore. Tu su i kolektivni nastupi ZDK, SBK i TK – kaže Jonjić.

Bit će i poslovni susreti ZEPS B2B 2017, koji će biti organizirani u saradnji Evropske poduzetničke mreže FBiH, Zeničke razvojne agencije ZEDA, u suorganizaciji s Vanjskotrgovinskom komorom BiH, Tehnološkim parkom Varaždin i Mariborskom razvojnom agencijom. Međunarodni B2B događaj ZEPS B2B 2017 bit će održan 4. oktobra u promotivnoj hali. .

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box