Zidane istakao da BiH može u top 3 ekipe na SP-u

Zidane istakao da BiH može u top 3 ekipe na SP-u

rsz_zidane1

Zinedine Zidane, u svijetu jedan od najpoznatijih fudbalera svih vremena, izrazio je željuda pohvali igru naše reprezentacije Bosne i Hercegovine, te dodao kako Bosna i Hercegovina, ako se i plasira na Svjetsko Prvenstvo u Brazilu, može biti među top 3 ekipe, obzirom da posjeduje izuzetno dobre i kvalitetne mlade ljude koji znaju da rade svoj posao na terenu.

Zidane, koji je dao intervju za "La Gazzeta dello Sport" prošle sedmice, te istakao da redovno prati kvalifikacione utakmice za predstojeće Svjetsko Prvenstvo, a posebno je pohvalio našu reprezentaciju te istakao da BiH igra vrlo lijepu i lepršavu igru, i da zna taktiku kako dobiti protivnika. Rekao je da se BiH može nositi i sa najvećim reprezentacijama svjetskog fudbala i da je izuzetno kvalitetna ekipa.

"Francuska je moja reprezentacija, a sjetit ćete se svi koliko su problema imali sa BiH. Analizirajte i sve druge njihove susrete i vidjet ćete da samo zbog nedostatka sreće, možda i nekih drugih subjektivnih faktora do sada nisu bili na nekom velikom takmičenju. Uvjeren sam da u Brazilu mogu među top 3 ekipe" – rekao je Zidane.

Pored ovakvvih lijepih i dobrih komentara od strane velikana fudbalskih terena upućenih BiH nogometu, Zidane je naglasio kako su igre Francuske, Italije, Njemačke, Engleske te Španije tradicionalno dobre.

"To su velike zemlje od kojih uvijek očekujemo dobar fudbal. Zbog toga im je i teže igrati. U posljednje vrijeme počeo sa, pratiti igre "manjih" selekcija i moram vam reći da danas nema malih. Svi igraju sjajan fudbal i nikada ne znate od koga možete izgubiti. Danas se mnogo ulaže i vrte se velike pare od sponzora, prodaje ulaznica i svi tu vide svoju šansu. Zato i žele da se dokazuju, što, kako vidim, mnogima i uspijeva." – rekao je Zinedine Zidane.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica

POVEZANE OBJAVE