Portal 072info

Zimovanje djece i omladine na Smetovima

Gradske vlasti u Zenici za januar i zimski školski raspust najavljuju organizovano i povoljno zimovanje škoske djece i omladine na Smetovima, do kojih do jutros put nije bio prohodan.

– Od 5. januara grad će osigurati besplatan svakodnevni prijevoz autobusima ispred Gradske arene, koliko bude potrebno, a na Smetovima ćemo subvenconirati  u pola cijene tople napitke i hranu. Osim toga, u saradnji sa planinarima Željezare, zeničkim izviđačima i Društvom pedagoga fizičke kulture organizovat ćemo brojne sadržaje kako bi djeci osigurali zimski ugođaj, u mjeri i obimu primjerenom maksimalnim mogućnostima grada, pojasnio je Zijad Softić, pomoćnik gradonačlenika za društvene djelatnosti.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Poseban autobus jednom dnevno biće na raspolaganju samo Sportskoj školi, ali će se odlasci morati najaviti ovoj organizaciji dan ranije. Postojeći mali ski lif neće raditi, ali će Sportska škola postaviti dva bebi lifta, dječiji vrtić, skijanje, sankanje i iznajmljivanje opreme.

Dnevna karta za ski lift koštat će 5 maraka, koliko i iznajmljivanje ski opreme s obukom instruktora skijanja. Uz pravi zimski ugođaj djeci i omladini su tokom obećali nezaboravan dan na Smetovima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

RTVZE

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME