Zimska oprema zakonski obavezna do 15. aprila

Policija saobracaj Zenica
Foto: Ilustracija

Suh kolovoz i umjerena frekvencija vozila karakterišu odvijanje saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini, a sitniji odroni zemlje ili kamenja mogući su na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i na planinskim prevojima, saopćeno je danas iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), prenosi Anadolu Agency (AA).

– Na putevima sa aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije. Izdvajamo autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica (u blizini tunela Igman) i Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), kao i magistralne puteve: M-18 Olovo-Kladanj, M-18 Simin Han-Priboj, M-17 Čapljina-Studenci, M-17 Nemila-Žepče-Maglaj i M-17 Jablanica-Mostar. Zbog radova koji još uvijek traju na području Hrvatske, povremeno se na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja formiraju duže kolone vozila – , saopćeno je iz BIHAMK-a.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 20 minuta.

Iz BIHAMK-a napominju vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15. aprila bez obzira na trenutno povoljne vremenske uvjete.