AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Nakon toplog i sunčanog dana koji nas očekuje danas, prema podacima Federelnog hidrometeorološkog zavoda, moguće je da snježne radosti još uvijek nisu u potpunosti iza nas – bar ne u svim dijelovima BiH. Federalni hidrometeorološki zavod javio je kako je sutra u višim predjelima BiH može biti i susnježice i snijega.

Danas će biti oblačno. U nizinama će padati kiša ili susnježica. Snijeg se očekuje iznad 700 metara nadmorske visine. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 0 i tri stepena, na jugu zemlje od četiri do sedam. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između dva i šest na jugu zemlje od šest do deset stepeni.

U nedjelju će isto biti pretežno oblačno. Na jugu Hercegovine će pasti malo kiše, a na istoku može padati slab snijeg ili susnježica. Poslije podne postepeno smanjenje oblačnosti u Hercegovini, zapadnim područjima Bosne i u Krajini, a u noći i u ostalim područjima. Vjetar slab sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između minus dva i  dva stepena, na jugu zemlje od dva do pet. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između dva i šest, na jugu zemlje od osam do 11 stepeni.

Hayat.ba