Zinčenko: Da nije kćerke i porodice, sigurno bih otišao u rat u Ukrajini

Screenshot 2 18

Ukrajinski nogometaš Oleksandr Zinčenko (25) u intervjuu za BBC otvorio je dušu i rekao koliko mu je teško nositi se s činjenicom da u njegovoj državi traje rat, a dodao je i to da se teško može fokusirati na neke druge stvari i da mu je samo njegova država u glavi. Na početku razgovora rekao je da žali što ruski nogometaši koje poznaje nisu javno kritikovali odluku predsjednika Rusije Vladimira Putina da pokrene rat protiv Ukrajine, rekavši kako oni zbog svog utjecaja mogu biti važan faktor kod ljudi.

“Bio sam iznenađen da niko, nijedan od njih, od svih njih, ništa nije rekao”, kazao je Zinčenko za BBC i nastavio:

“Većina njih igra za reprezentaciju i imaju puno prijatelja na Instagramu, Facebooku ili o čemu već pričamo. I zbog toga, mogu uraditi barem nešto da se ovaj rat zaustavi, jer narod čuje šta poznati imaju reći. Znam da ih je strah, ali čega se boje? Njima neće biti ništa, oni svi mogu reći svoj stav, ali na kraju samo ignorišu. Ne znam zbog čega…”

Dalje je rekao da bi sigurno otišao u rat da nema obavezu čuvati suprugu i kćerku.

“Bit ću iskren… Da nije moje kćerke i moje porodice, sigurno bih bio u ratu. Tako sam ponosan što sam Ukrajinac i bit ću zauvijek do kraja života. Poznajem mentalitet svojih ljudi, oni svi više vole umrijeti i umrijet će, ali neće odustati”, rekao je Zinčenko i završio:

“Samo plačem… Već sedam dana, iako ne brojim dane, i uopšte nije važno gdje se nalazim, mogu samo plakati i ne treba mi nijedan drugi razlog.”

Ovaj po potrebi defanzivac i veznjak ranije je žestoko kritikovao predsjednika Rusije Vladimira Putina, rekavši kako mu želi smrt u bolu i patnji, no njegovu objavu ubrzo je obrisao Instagram.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE