Živa se penje do 36 Celzijusa: Izbjegavajte sunce i pijte vodu

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

ziva-se-penje-do-33-celzijusa-izbjegavajte-sunce-i-pijte-vodu-504x335-20120728-20120709123203-f10346eec5209f5ddc4c21e7d8bdb5c6Veliki toplotni talas pogodio je cijeli region već početkom nove radne sedmice, a rashladiti se nije teško.

Međutim, potrebno je pratiti i slušati savjete meteorologa i liječnika kako ne bi došlo do toplotnog udara, sunčanice, što bi vas moglo izolovati od "vanjskog" svijeta i do narednih mjesec dana, što naravno niko ne želi.

Da bi se zaštitili na ovim velikim vručinama i temperaturi koja dostiže i 36 stepeni Celzijusa, potrebno je da redovito pijete vodu kako bi tijelo imalo uvijek dovoljno tečnosti za održavanje vaše optimalne temperature, zaštititi se kremama za sunčanje radi visokog UV zračenja, izbjegavati izlaganje suncu u periodu od 11 do 17 sati, kada ubjedljivo sunce najjače grije.

U svakom slučaju zaštitu od prevelike toplote možete pronaći i na zeničkim bazenima, ali opet uz oprez. Predlažemo kratkotrajna izlaganja suncu dok ne dobijete odgovarajuću boju kože koja će spriječiti nastanak opekotina, ali u svakom slučaju i nakon toga koristite kreme za sunčanje, te štitite tijelo od dugotrajnog izlaganja većoj toploti, jer meteorolozi napominju da će idućih dana sunce biti toliko jako da opekotine možete zadobiti i nakon desetominutnog izlaganja.