1637136988 kanada planine 23306 750x422 1
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 18, 2021 @ 6:10
KATEGORIJA: Zabava / Zanimljivosti
FIXGEHALT

Kad vas slijedeći put bude mrsko da trknete do obližnje prodavnice, sjetite se ove devojke koja putuje dva dana da bi nabavila hranu koja joj je neophodna.

NER FIT

TikTokerka Sinead Meader živi u Jukonu u Kanadi koji osim fantastične prirode ima i jednu manu – prva prodavnica se nalazi 544 kilometara dalje, prenosi Zadovoljna.rs.

Da stvar bude još luđa, Sinead je savjetnica za ishranu, a u nabavku odlazi svakih šest do osam sedmica.

Sinead Meader (@sineadmeader) koja živi u udaljenom Jukonu u Kanadi, mora na opasno putovanje da bi kupila namirnice. Jukon je teritorija u severozapadnoj Kanadi sa pogledom koji oduzima dah i ima jako malo stanovnika. Sinead kaže da do prodavnice vozi oko pet sati u jednom pravcu i da tada nema ni telefonski signal. Takođe, ona kaže da sve to može biti zamorno, ali bar ima prelijep pogled usput.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Vrijeme u tom dijelu Kanade nije baš najbolje, često pada mnogo snijega, kiše i leda, a temperature se spuštaju i na minus 20 stepeni.

“Čak i kad ništa ne pada, magla je pa se teško vidi tokom vožnje. Često životinje istrče na put, nema signala. Ne jedan odlazak u prodavnicu potrošim više od 1.000 dolara”, priča Sinead.

U blizini kuće ona doduše ima jednu malu prodavnicu, ali u njoj ima samo osnovnih stvari i mnogo je skuplja nego marketi u većim sredinama.

LIDER