Screenshot 5 22
AUTOR: H.D.
DATUM: pro 8, 2021 @ 19:30
KATEGORIJA: BiH / Izdvojeno / Vijesti

Mostarska kompanija NSoft prošli je mjesec objavila zanimljiv oglas u kojem su tražili inžinjere u penziji za dvosedmičnu praksu u njihovoj tvornici STARK. Odziv je bio odličan.

Oglas je izazvao zanimljive reakcije u cijelom regionu, a nakon procesa prijava i selekcije, odabrana su četiri inžinjera i jedna inžinjerka u penziji.

Foto: NSoft
Foto: NSoft

Područje Grada Mostara je bilo poznato po svojim proizvodnim pogonima, koji su zapošljavali hiljade radnika i svoje proizvode izvozili diljem svijeta. Bivši industrijski giganti više nisu tu, ali i dalje žive u pričama onih koji to vrijeme pamte i sa sjajem u očima pričaju o njemu.

Zaposlenici NSofta i STARK-a željeli su biti domaćini znanju i iskustvu penzionisanih inžinjera koji su bili dio ovog zlatnog doba te čuti, uvažiti i implementirati sve prijedloge za poboljšanja koja dobiju kao rezultat ovog projekta.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Na oglas se javilo tridesetak kandidata iz čitave države, a iz kompanije NSoft zaključuju da im je ovaj selekcijski proces bio jedan od najzanimljivijih i najizazovnijih u karijeri i da finalne odluke nisu bile nimalo lagane.

“Od početka procesa prijava do intervjua za praksu bilo je jasno da ćemo steći zlata vrijedno iskustvo, jer smo imali priliku i zadovoljstvo da razgovaramo s gigantima koji su pravili avione, obrazovali se po cijelom svijetu, pisali stručnu literaturu iz oblasti strojarstva, ISO standarde, te bili sudski vještaci, inspektori i radili u samom vrhu proizvodne industrije. Odabrali smo na kraju pet kandidata čija znanja i iskustva najviše odgovaraju našim potrebama i ne sumnjamo da će svako od njih iz svog bogatog iskustva dati doprinos i korisne prijedloge za unapređenje našeg procesa proizvodnje u Stark tvornici”, kazali su nam iz NSofta.

Foto: NSoft
Foto: NSoft

Svi prijavljeni koji su prema oglasu zadovoljavali osnovne kriterije bili su pozvani na razgovore u kompaniju NSoft, na koje su dolazili uglavnom u pratnji svoje odrasle djece ili unučadi. Nakon finalnih odluka, svi kanidati koji su bili u užem izboru također su imali priliku vidjeti STARK i upoznati se detaljnije o svim procesima na upriličenom druženju.

Odabranih pet započelo je jučer još jedno novo iskustvo druženja i uzajamnog učenja s mnoštvom pitanja i znatiželje i naravno da su došli pola sata ranije na prvi radni dan.

LIDER