Životna drama legendarnog Zenge, ušao u rijaliti da se suoči sa sinom

40 1

Legendarni italijanski golman Valter Zenga u domovini je poznat po burnom životu van terena. On se čak tri puta ženio i ima četvero djece. Međutim, nije sa svakim od njih u sjajnim odnosima. Naprotiv.

Nekadašnji najbolji čuvar mreže na planeti je zato bio primoran da uđe u rijaliti program, italijansku verziju Velikog brata, kako bi sa jednim od sinova popričao i pokušao da izgladi odnos. Njegov nasljednik Andrea mu zamjera što ga nije posjećivao kao dijete, stavljajući karijeru ispred sopstvene porodice.

Dobro razmisli

– Došao sam iz Dubaija zbog tebe. Niko me u životu nije toliko vrijeđao, čak i u najvećim derbijima kao ti. Ipak gajim poštovanje prema tebi. Mi smo muškarci. Rekao si ovdje kako nisi imao uspomene iz djetinjstva zbog mene. Molim te, dobro razmisli i sjeti se kako je bilo – rekao je Valter Zenga na početku razgovora.

Andrea je imao spreman odgovor, u kojem je spomenuo i svog brata Nikolu.

– Neće biti donošenja nikakvih odluka. Treba da pričaš i sa Nikolom. Možda tražimo previše. Nikada ti nisam zatvorio vrata. Ni ja, niti moj brat. Ne želim da zvuči kao da te krivim, jer to ne radim, ali… Zašto nisi došao da nas posjetiš, bar jednom? Nikada nisi došao da vidiš gdje živim, kako živim…. Značilo bi nam da vidimo oca koji želi da upozna svoju djecu – rekao je Zengin sin iz drugog braka.

 

Pružena ruka

Vadio se fudbalski trener na prezauzetost poslom, pravdao izostanke spakovanim koferima i karijerom koja se širila po svijetu, ali sin nije želio to da sluša. Razgovor je prekinuo prijedlogom da sačekaju izlazak iz rijalitija.

– Ovo nije utakmica, nema pobjednika i gubitnika. Najviše što od mene možeš da dobiješ je pružena ruka. Vidjet ćemo kako će to izgledati napolju – rekao je Andrea.

Andrea Zenga ima 27 godina i nekada je bio talentirani golman. Ipak, prije nekoliko godina je prekinuo tu karijeru i posvetio se šou-biznisu, pa je danas poznatiji kao rijaliti zvijezda u Italiji.

  • Susret sina i oca Susret sina i oca
IZVORAvaz
Prethodni članakTirkizna kampanja: Odvojite dan u godini i spriječite rak grlića materice!
Sljedeći članakČeda Jovanović opisao tešku borbu u bolnici: Uradili su mi rendgen i bili šokirani, krv u oba plućna krila, dijafragma pala na srce