Zlatko Miletić ide u penziju, dobija 30 hiljada KM otpremnine: “Sve ću dati u humanitarne svrhe”

Zlatko Miletić ide u penziju, dobija 30 hiljada KM otpremnine: “Sve ću dati u humanitarne svrhe”

Zlatko Miletić, delegat u Domu naroda BiH, dobit će iz budžeta oko 30.000 KM na ime otpremnine s obzirom na to da je ispunio uslove za penziju.

Tragom ove informacije kontaktirali smo Miletića koji nam je u razgovoru rekao da on nije podnio zahtjev za otpremninu.

“Podnio sam zahtjev za penzionisanje. Imam 46 godina i 7 mjeseci sa benificiranim radnim stažom, a 42 godine običnog staža osiguranja i morao sam otići po sili zakona. Administrativna komisija podnosi zahtjev za sve penzionisane s obzirom da je to pitanje regulisano zakonom”, kazao nam je Miletić

Na pitanje šta će uraditi sa novcem od otpremnine, koji iznosi oko 30.000 KM što je iznos u visini šest neto plata, Miletić je rekao da novac neće zadržati.

“Iznos koji budem i kad budem dobio podijelit ću u humanitarne svrhe o čemu će javnost biti obavještena. Do sada sam dva puta glasao da se zakon promijeni i taj iznos smanji na 6.000 ili 6 prosječnih plata”, dodao je Miletić.

Upitan da li će nastaviti obnašati funkciju delegata do isteka mandata 2026. godine, Miletić kaže da će angažman u Parlamentu Bosne i Hercegovine nastaviti.

“Kad dobijem rješenje vjerovatno ću odlučiti da ostanem imajući u vidu da ako odem HDZ bi imao još jednog izaslanika”, zaključio je Miletić.

Klix

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica