Zloća iz serije Paramparčad šokirala izjavom: Ne žalim što nemam djecu!

 

Kad je Nursel Kose, Keriman iz serije “Paramparčad”, svojedobnodobila scenarij na čitanje kako bi odlučila hoće li prihvatiti igrati u seriji sa velikim turskim zvezdama Erkanom Petekkayom, Ebru Ozkan i Nurgül Yeşilçay., njen lik je bio jedan od sporednih..

Dakle, bilo je neizvjesno dokle će se pojavljivati. Ali već nakon desetak epizoda Keriman je postala najomiljenija turska zloća. I definitivno se progurala u prvi red junaka te obiteljske drame. Uloga joj je neponovljiva, komična i sjajno interpretirana.

A atraktivna Nursel, dama sa diplomom arhitektice stečenom na njemačkom sveučilištu, vinula se u zvijezde. Jer iako je prije toga dva puta na festivalu u Antaliji proglašena za najbolju “sporednu glumicu”, široka publika za nju gotovo da i nije čula. Keriman joj je donijela slavu!

“Razumijem tu ženu. Sama je i razvedena. Teško joj je. Ne zna voljeti. Ni sebe ne voli. Ona je svoj najveći neprijatelj. Čak sam sigurna i da u svakoj kući ima po jedna Keriman”, objašnjava Nursel koja je napustila arhitekturu i u Njemačkoj osnovala prvi ženski kabare za koji sama piše, a i glumi i po nekoliko likova. I na turskom i na njemačkom. Iako je devet godina u vezi sa njemačkim violinistom Ulrihom Mertinom koji se zbog nje preselio u Istanbul i osnovao orkestar, Nursel ne vjeruje u brak: “Brak je institucija i na njega gledam sa strahom. Jer ovako, ako veza zapadne u krizu, čovjek može spakirati kofer i mirno otići”, otkriva glumica i dodaje da je jasna po pitanju djece: “Ne žalim što nemam djecu. Na primjeru sestre vidjela sam koliko je majčinstvo težak zadatak. A i majčinska osećanja izlila sam na njenu i bratovu djecu”.