ZLU NE TREBALO! U koju zemlju pobjeći ako izbije treći svjetski rat?

20220331194703 404915
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Ruska invazija na Ukrajinu i spominjanje nuklearnog oružja izazvali su strah od trećeg svjetskog rata. Taj scenario smo nekoliko puta izbjegli tokom Hladnog rata i nadamo se da će tako ostati zauvijek, ali to nije nešto u što možemo biti apsolutno sigurni.

Uostalom, previše je tu različitih interesa i ne baš stabilnih tipova koji imaju, ili će uskoro imati, oružje za masovno uništenje. Kod većine stručnjaka koji su se bavili istorijom sukoba najizgledniji ‘kandidati’ za početak 3. svjetskog rata bila bi dva bloka. S jedne strane SAD, EU i NATO, a s druge strane Rusija, te potencijalno Sjeverna Koreja i Kina.

ČITAJ JOŠ:  Ovo je deset država čije su ekonomije bile najinovativnije u 2021.

Na većini ljestvica u slučaju 3. svjetskog rata, pa tako i onoj britanskog Ekspresa, prvo mjesto po sigurnosti zauzima Novi Zeland. Lokacija je idealna i udaljena od većine zbivanja, država je samodovoljna, pa je upravo zato i popularna kod milijardera koji u posljednje vrijeme tamo kupuju nekretnine, piše Glas Srpske.

U zavisnosti od medija i sagovornika, u najsigurnije države svijeta u slučaju novog velikog sukoba svakako ulaze još Danska, Čile, Australija, Butan, Fidži, Island, Švajcarska, Kanada i nekolicina ostrvskih država u Okeaniji.

ČITAJ JOŠ:  Rusija od izvoza nafte i gasa dobila manje novca nego što je očekivano
GODISNJICA
MARKETING